Sleduj nás

Top 5 postojářů v České republice ve váhové kategorii nad 91 kilogramů

Top 5 postojářů v České republice ve váhové kategorii nad 91 kilogramů

Portál top-fight.cz si připravil přehled těch nejlepších fighterů na tuzemské scéně, kteří se zaměřují pouze na boj v postoji. První díl přinese TOP 5 borců ve váhové kategorii +91 kilogramů.

1. Tomáš Hron
Legenda české postojové scény, která stále zápasí na té nejvyšší úrovni. Tak by se ve zkratce dal charakterizovat Tomáš Hron. Výčet jeho úspěchů by zabral spoustu času, ale za zmínku rozhodně stojí mistrovské tituly WAKO, WKA a WKU. Dále několikanásobné ovládnutí turnaje King of the Ring nebo titul mistra světa organizace WASO z roku 2018. Tomáš zvládl vyškolit taková jména, jakými jsou Andrei Stoica, Alexey Ignashov nebo Roman Kryklia.


2. Daniel Škvor
Daniel Škvor působí v prestižní organizaci Glory, kde jej pouze nutnost zápasit v nejvyšší hmotnostní divizi připravila o lepší výsledky. I tak tam rozhodně ostudu neudělal a v každém zápase sahal po vítězství. Vlastní světový i český titul WAKO Pro. Svojí domácí dominanci potvrdil na proběhnuvším turnaji OKTAGON Underground, kde suverénně ovládl váhovou kategorii do 100 kilogramů. Ve finále si dokázal snadno poradit s Adrianem Bartekem, který je považován za slovenskou jedničku postojových disciplín. V K-1 dokázal porazit například Leviho Kiukena.


3. Michal Reissinger
Michal Palec Reissinger neodmítne žádnou nabídku a porazil všechny své soupeře na domácí scéně. Momentálně se připravuje na zápas v profiboxu, který proběhne na sledovaném galavečeru v Lucerně. Poslední prohra s tuzemským borcem se datuje do roku 2014. Palec by určitě neodmítl odvetu v MMA s veteránem Alexem Cvernou, jenž vsadil na jistotu a svého soupeře uválel na zemi.

4. David Vinš
David Vinš je jednou z největších nadějí domácí scény působící v této málo obsazené kategorii těžkotonážních bijců. Tento pouze pětadvacetiletý borec dokázal na Yangames Fight Night 7 přetlačit na body Daniela Škvora a prokazuje znatelný progres po každé absolvované bitvě.


5. Georgij Fibich
Distributor spektakulárních knockoutů a naprosto přirozený showmen, to je rychlá charakteristika české postojové pětky v této váze. Georgij Fibich umí předvést zápas, o kterém se vypráví několik měsíců a pouze větší konzistentnost a zaujetí pro sport brání tomuto bohémovi atakovat nejvyšší mety.

V příštím článku přineseme TOP 5 bojovníků ve váhové kategorii do - 91 kilogramů.


Další články