Sleduj nás

Uvidíme knockout? Lucernu čeká titulová boxerská bitva

Uvidíme knockout? Lucernu čeká titulová boxerská bitva

Už 29. prosince bude Lucerna hostit jeden z nejvýznamnějších boxerských zápasů letošního roku. O titul si to rozdají Václav Pejsar a Vasil Ducár. Oba bojovníci mají jediný cíl - vítězství! Pravděpodobně tak budeme sledovat pořádnou řežbu, ve které by mohlo padnout K.O.

K tomuto souboji dvou nejlépe postavených boxerů žebříčku se schylovalo už pěkně dlouho. Poslední pobídkou, která oba boxery nasměrovala k podpisu smlouvy, byla slovní přestřelka na sociálních sítích.

Václav Pejsar je 35letý rodák z Plzně, bývalý český šampion těžké váhy. Na konci roku 2019 se utkal s Rusem Kudrjašovem, který se řadí mezi dvacet nejlepších boxerů světa. Pejsar tento duel sice prohrál, ale jen díky chybnému verdiktu rozhodčích, za což byli později oba suspendovaní. Dokonce se vedly i vášnivé debaty o boxerském zápasu s Karlosem Vémolou, ale cesty obou bojovníku šly jiným směrem, takže vzájemný zápas zatím není na pořadu dne.


Vasil Ducár bude bojovat v Lucerně o titul

Vasil Ducár je 30letá česká boxerská jednička. V roce 2018 ve Francii vybojoval prestižní titul WBF, když porazil domácího Samuela Kadjeho. V bitvě o pás WBF na konci roku 2019 už ale podruhé neuspěl a s Francouzem Lofidim prohrál těsně na body. Je jedním ze tří Čechů, kteří boxovali o světový titul IBO.


V červnu 2019 si odboxoval jeden z největších zápasů své kariéry proti Jihoafričanovi Kevinu Lerenovi. Vasil sice padl těsně na body, ale dokázal tím, že je připraven boxovat s kýmkoliv. V březnu 2020 se utkal v Rusku s Alekseiem Egorovem a opět svedl velmi vyrovnaný duel, který skončil v jeho neprospěch znovu těsně na body.

V Lucerně letos uvidíme skvělý box.

PEJSAR: Teď už se všechno jen ladí. Už se nedělá nic těžkého. Času na přípravu bylo dost, všechno, co jsme chtěli udělat, to jsme zvládli. Jen škoda, že celý rok nebyly zápasy. Hodně času jsme věnovali silové přípravě. Ne, že bych ji jindy zanedbával, na každý zápas se připravuji svědomitě, ale teď jsme se jí věnovali ještě víc. Dupali jsme do toho, ale můžu být spokojený. Volné chvíle trávím s rodinou. Chodíme na vánoční trhy, mám tam svoje sponzory. Snažím se vypnout hlavu, abych tam neměl jen zápas. Když je možnost, zajdeme i do přírody. Chci být s rodinou, abych ji neošidil, když jsem tolik trénoval a chystal se na Lucernu.


DUCÁR: Dá se říct, že tvrdá příprava je za mnou, ale trénuji až do posledních chvíle, takže ladím, stejné je to i u váhy. Tréninky pořád probíhají, ale zkracují se a zvyšuje se tempo. Vánoce budeme trávit normálně, dcera to sice ještě nebude vnímat, ale chceme si je udělat hezký.

Lucerna bude letos sice bez diváků, ale je možné zakoupit PPV za cca 15 EUR. Kromě nejlepších českých a slovenských boxerů zde uvidíte boxovat i zvučná evropská jména. Kdo má rád box, neměl by si tento galavečer nechat uniknout. Portál TOP-FIGHT.CZ opět poskytne live report ze samotného místa dění.

Na zápasy si lze vsadit u FORTUNY. Pokud se registrujete zde, obdržíte peníze zdarma na první sázky.


Další články