Sleduj nás

Velebení Procházky! Co o jeho úspěchu říkají Barták, Reinders, Brichta a další?

Velebení Procházky! Co o jeho úspěchu říkají Barták, Reinders, Brichta a další?

Jiřímu „Denisovi“ Procházkovi se 21. dubna na turnaji Rizinu podařilo něco, o čem se bude ještě dlouho diskutovat. Jedná se totiž o největší úspěch českého MMA bojovníka v zahraničí, a proto není třeba šetřit chválou.

„Vše, co Jirka dokázal, zvládl jen díky dřině, píli a pokoře. Každým dnem nabírá nové zkušenosti, ovšem kde je jeho strop, to nedokážu říct. Zdali se rozhodne zůstat v Rizinu, nebo jestli upřednostní UFC, to už záleží čistě jen na něm. Za sebe mu přeji pevné zdraví a hodně sportovního štěstí,“ uvedl předseda českého svazu MMA a promotér GCF Michal Hamršmíd.

„Jde o historický úspěch českého MMA. Jak říká klasik: Přepište dějiny! Každý by teď Jirku chtěl vidět v UFC, ale pochybuju, že ho tam v následujících dvou, třech zápasech uvidíme. Chce v Japonsku obhajovat, takže jeho následující kroky jsou jasné. Rizin a Japonsko je pro něj ušité na míru. Je tam šťastný a naplňuje svou cestu. Je to reinkarnovaný samuraj," doplnil Hamršmída sportem.cz citovaný trenér Daniel Barták.


„Poklona a velký respekt, co Jirka dokázal, je to opravdový válečník. O tak velké senzaci, jako je mistrovský pás Rizinu, tady v Česku snad ani nikdo nesnil. Kromě jednoho zápasu v Japonsku (právě s Lawalem) všechny své soupeře porazil před limitem. Odvetu plně kontroloval a zaslouženě vyhrál na KO. Vážně jsem nečekal to, v jaké formě se nám představí. Doufám, že další zápas bude se šampionem Bellatoru Ryanem Baderem,“ přidával se talentovaný zápasník Leo Brichta.


„Jirka předvedl koncentrovaný výkon, kdy byl od začátku přesnější v úderech než Mohammed Lawal. Ten však ukázal své zkušenosti, a i on dokázal trefit několik přesných úderů a ve druhém kole jedním z nich dokonce roztrhl obočí Procházky. Ten ale neustále tlačil a Lawal se opakovaně neúspěšně pokusil o strh. To ho unavilo natolik, že ve třetím kole už nedokázal reagovat na neustálý tlak Jirky a ten ho doslova rozebral svými údery a vyhrál ve třetím kole technickým KO. Velké vítězství pro Jirku Procházku a zároveň pro celé české MMA, které se tímto vítězstvím nesmazatelně zapsalo na mapu světového MMA," uvedl na webu sport.cz André Reinders.

A svá slova chvály nezapomněl přidat ani současný šampion velterové váhy OKTAGONU MMA David Kozma: „Jirkova výhra je největším úspěchem pro české MMA. Je to dříč, co pro tento sport žije. Jsem opravdu zvědav, jestli ho uvidíme v Rizinu, nebo zdali se vydá do UFC, kde by ho každý rád viděl zápasit.“


A kde byste Jirku rádi viděli vy? 


Další články