Sleduj nás

Rytmus: XFN chce jít nahoru, ale dokud mi nesplatí dluhy, tak budu před touto značkou lidi varovat

Rytmus: XFN chce jít nahoru, ale dokud mi nesplatí dluhy, tak budu před touto značkou lidi varovat

Už je tomu více než rok, co se známý slovenský raper Patrik Vrbovský postavil v O2 areně mezi šestnáct provazů, kde si to za doprovodu boxerských pravidel rozdal se svým českým kolegou Otakarem Petřinou. Za zápas měl dle všeho slíbenou sumu 5 milionů korun, dodnes však viděl z těchto peněz jenom polovinu.

Turnaj XFN 15 měl být trhák, který na tuzemské bojové scéně ještě neměl obdoby. Do akce šlo několik hvězdných fighterů, jako jsou Ivan Buchinger, Patrik Kincl, Karlos Vémola nebo Makhmud Muradov, a jako zlatý hřeb večera se představil souboj dvou raperů. Vyprodaná O2 arena sice praskala 27. prosince 2018 ve švech, nicméně platy zápasníkům ani rozhodčím plně nepokryla. A právě toto byl jakýsi začátek konce jinak ambiciózní organizace.

„Dluhy se mají platit, jde o princip. Tak to běžně mezi lidmi chodí,“ zmínil pro idnes.cz Rytmus, který patřil do toho spektra lidí, jejichž účast nebyla oceněna předem domluvenou částkou.


Snahy o jednání ze strany XFN zde byly, k úplnému splacení však i napříč znovuzrození organizace nikdy nedošlo. „Domlouváme se už fakt dlouho. Víte, kdy byl zápas, ne? XFN chce jít zase nahoru, ale dokud tu budu já, rád budu poukazovat na to, že mi dluží. Že si mají lidé na tuhle značku dát pozor. Nemůžou se tvářit, že se nic nestalo, a budovat něco dalšího,“ vysvětluje slovenský hudebník.


Sám Rytmus už kdysi naznačil, že během své přípravy na zápas s Marpem natočil dokument, který mimo jiné zachycuje prapodivné praktiky společnosti. Je možné, že tento sestřih nikdy uvidíme, vše bude patrně záležet na postoji XFN.

„Mám ho stále v šuplíku. Neschovávám ho jako páku, všechno řeší můj právník, ale potřebuju, aby mi platili dluhy. Dostal jsem jen polovinu,“ upřesnil pro idnes.cz Patrik Vrbovský.


Další články