Sleduj nás

Za to, že Filip Grznár schvaloval vraždu Roma, bude muset vysolit 15 tisíc

Za to, že Filip Grznár schvaloval vraždu Roma, bude muset vysolit 15 tisíc
Tak tohle si kulturista Filip Grznár, který má zkušenost i s MMA zápasem, za rámeček nedá. Za to, že schvaloval vraždu Roma na chomutovském sídlišti, musí zaplatit pokutu 15 000 Kč. Trest mu potvrdil Ústecký krajský soud...

Podle žaloby Filip Grznár v červnu 2017 natočil v Plzni video, ve kterém schvaluje vraždu Roma v Chomutově. V květnu 2017 totiž na tamním sídlišti zastřelil Petr Benda romského řidiče dodávky. Benda se u soudu hájil tím, že chtěl chránit lidi na ulici a zároveň i sebe, protože řidič podle něj najížděl do lidí. Aktuálně si za svůj čin Benda odpykává 10 let vězení.

"Byli jsme si téměř jisti, že to takhle dopadne. Podáme dovolání k Nejvyššímu soudu,“ sdělil Filip Grznár hned po vynesení verdiktu. Už po rozhodnutí Okresního soudu v Chomutově jsme uváděli, že nepočítáme s velkým úspěchem na úrovni krajského soudu a že budeme pokračovat dál. To se naplnilo,“ doplnil jeho obhájce Jan Varga.


Filip Grznár se v minulosti věnoval kulturistice, následně přešel k bojovým sportům, kde si vyzkoušel i MMA zápasy na profesionální úrovni. Několik zápasů měl i v boxu.


Další články