Sleduj nás

Zápas Lawal vs. Procházka se blíží: Dávám tomu maximum a v Jokohamě ze sebe vydám vše

Zápas Lawal vs. Procházka se blíží: Dávám tomu maximum a v Jokohamě ze sebe vydám vše

Sportovní událost, na kterou se fanoušci bojových sportů a obzvlášť milovníci MMA těší nejvíce, se pomalu, ale jistě blíží. Náš nejsledovanější zápasník za hranicemi v disciplíně smíšených bojových umění, Jiří Denisa Procházka, nastoupí ke svému životnímu zápasu o titulový pás Rizinu ve váze 93 kg v japonské Jokohamě už za pár dní.

Dne 21. dubna v dopoledních hodinách (našeho času) se rozhodne v dlouho očekávaném duelu mezi Jiřím Denisou Procházkou a King Mo Lawalem. Jeden z nich historicky poprvé vyzdvihne nad hlavu pás prestižní organizace Rizin FF.


Příprava probíhá na plné obrátky, čeká se tvrdá bitva, kterou bude sledovat celý svět. Pokorný samuraj z malého města Hostěradice, který v prestižní japonské soutěži Rizin FF neprohrál sedm zápasů za sebou, je ve výborné kondici a bude bojovat s americkým zápasníkem King Mo Lawalem již podruhé ve své kariéře. Co láká oči diváka nejvíce je fakt, že Jirka v silvestrovské pyramidě v roce 2015 nad Lawalem prohrál K.O., když nastoupil značně vyčerpaný ke svému třetímu zápasu během 48 hodin. Jiří bude chtít tento status změnit a pokud se mu povede zvítězit, přiveze z Japonska pás, který zatím nikdo v Rizinu v jeho váze nedržel a pro mekku bojových sportů se tak stane historicky prvním a silným archetypem, který má navíc českou vlajku na hrudi.

Pro ty, kteří bedlivě sledují cestu našeho pokojného bojovníka, máme skvělé zprávy: Jirka je připraven v zápase předvést svůj nejlepší výkon v kariéře. Když se vrátíme k jeho poslednímu zápasu, můžeme s jistotou prohlásit, že to byla podívaná, u které se zapotili nejen čeští fanoušci. Jiří dokázal zvítězit i po nepříjemném škrcení amerického soupeře Brandona Halseyho a byl to opravdu zážitek pro každého.


„Je to náročné. Je to pro nás zatím ta největší výzva, kterou jsme v životě dostali a na kterou se připravujeme nejen fyzicky, ale i mentálně, a uvědomujeme si, co nás čeká. Nesmíme nic podcenit. Organizace Rizin FF, následovník prestižní Pride, kterou UFC před pár lety koupilo a zavřelo, aby vzalo oko diváka právě na UFC, bude pás vydávat váze do 93 kg poprvé. Uvědomujeme si, co nám umožnili a poděkujeme za tento čin skvělým zápasem a přípravou našeho svěřence. Máte se na co těšit. Budeme rádi, když si 21. dubna v dopoledních hodinách naladíte přímý přenos z Japonska a pošlete nám energii. Jedná se o opravdu velkou věc nejen pro Českou republiku,“ sděluje Martin Karaivanov, který je společně s Jaroslavem Hovězákem, hlavním trenérem Jiřího Procházky.


Jiří od posledního zápasu navštívil dvakrát prestižní světový klub All Stars Gym Stockholm, kde strávil dohromady dva týdny, a nyní se už bude připravovat v domácích podmínkách a v prostředí, které ho vychovalo. Má profesionální tým fyzioterapeutů a bude připraven na cestu pro pás. „Děkuji všem, že mi pomáháte k cestě za mým velkým snem. Dávám tomu maximum a v Jokohamě ze sebe vydám vše, abych zvítězil. Lawal je dobrý soupeř, věřím, že si celý boj vychutnáte. Z minulých chyb v boji se stále učím, den za dnem se posouvám dále a jsem rád za podporu všech,“ vzkazuje Jiří „Denisa“ Procházka.

Jiří se svým týmem odletí z letiště Václava Havla do Japonska 17.4. Ve 14:00 se český samuraj odlepí od země a vydá se na cestu pro pás tam, kde je boj kulturní dědictví. Držme mu palce. Sledovat českého borce a jeho cestu k titulu můžete také na jeho sociálních sítích Instagram a Facebook.


Další články