Sleduj nás

OKTAGON 24: Viktor Pešta vs. Riccardo Nosiglia, analýza

OKTAGON 24: Viktor Pešta vs. Riccardo Nosiglia, analýza
OKTAGON 24 nám nabídne další představení českého UFC veterána Viktora Pešty. Ten se po neúspěšném pokusu sebrat Michalu Martínkovi titul v těžké váze přesunul do polotíhy a zdá se, že mu tato změna nadmíru svědčí.

V prvním zápase v nové váhové kategorii jasně přejel Brazilce Ildemara Alcantaru. Borce se zkušenostmi z UFC a více než čtyřiceti zápasy na kontě k ničemu nepustil a v poslední minutě prvního kola ukončil TKO.

Třicetiletý reprezentant Penta Gymu tak upravil svoji bilanci na šestnáct výher a šest porážek, kdy 38 % vítězství získal knockoutem a stejnou porci submisí.


Aklimatizaci v divizi do třiadevadesáti kilogramů se Viktorovi pokusí znepříjemnit Italský bijec Riccardo Nosiglia. Dvaatřicetiletý zástupce Padova Shoot Teamu sbíral zkušenosti například v polské organizaci FEN, kde neúspěšně změřil síly Michalem Oleksiejczukem, který již čtyři roky válí v UFC.

Poslední vystoupení Riccarda bylo v Cage Warriors, kde podlehl TKO Litevci Bukauskasovi. Do tohoto zápasu půjde Walking Dead s rekordem osm výher a dvě porážky, kdy 88 % vítězství získal knockoutem.


tp

OKTAGON 24: Viktor Pešta vs. Riccardo Nosiglia


Nosiglia nestál v kleci od listopadu roku 2019. Na Viktora ztrácí více než pět centimetrů do výšky a o něco více v dosahu. Italský rváč sází vše na první kolo, nikdy se nedostal přes úvodní pětiminutovku a do zápasu vždy vlétne stylem buď/nebo.

Viktor je po přípravě v Hard Knoks ve skvělé formě a vzhledem k jeho zkušenostem by si měl Italův nástup s přehledem pohlídat. Navíc je mnohem všestrannějším borcem, který zažil v kleci taková zvířata, jako jsou Alexander Emelianenko nebo Derrick Lewis. V polotíze je ohromně silný a podle nás si připíše jasnou výhru již v prvním kole.


Další články