Sleduj nás

OKTAGON 26 Štvanice živě: Matúš Juráček vs. Tato Primera, analýza

OKTAGON 26 Štvanice živě: Matúš Juráček vs. Tato Primera, analýza
Veltrová divize je chloubou a výkladní skříní organizace OKTAGON. Tento fakt také jasně potvrdil titulový zápas mezi Silvou a Kozmou, který snesl opravdu přísné hodnocení a diváky absolutně nadchnul.

Vzhledem k tomu, že OKTAGON podepsal bývalého UFC borce Bojana Velikoviče a českou legendu Petra Monstra Knížete, bude opravdu těžké pro všechny ostatní prokousat se k titulové šanci. Tyto ambice neskrývají protagonisté zápasu, který může být chloubou OKTAGONu 26.

Slávista Matúš Juráček je po sérii zranění konečně naplno zpět a je vidět, že když mu zdraví slouží, může mířit hodně vysoko. Během posledního půl roku zvítězil ve dvou zápasech, a to nad Janem Širokým a Gáborem Borárošem.


Výhra nad ostravským tvrďákem se trochu čekala. Honza vzal zápas pouze den před jeho konáním a i tak trápil Matúše až do třetího kola. Naopak vítězství nad šampionem první řady OKTAGON Výzvy byla pro mnohé prvotřídní senzací.

Juráček slovenskou hvězdu Instagramu předčil ve všech směrech a připsal zaslouženou a cennou výhru na body. Upravil tak svůj rekord na sedm vítězství a dvě porážky, kdy 43 % výher získal knockoutem.


Tato Primera  byl v očích fanoušků zapsán jako nepříliš nebezpečný oplácaný bojovník, který na Fight Night West nestačil na Míru Brože. O to větší překvapení nastalo, když stejný borec o dva roky později rozbil obličej Gábora Borároše takovým stylem, že jej rozhodčí nepustili do třetího kola!

Aby Primera dokázal, že se nejednalo o žádnou náhodu, poradil si na OKTAGONu 19 s brněnskou kometou Andrejem Kalašníkem, který nedokázal prodat svůj výborný wrestling a podlehl jasně na body.

Tato se po dvou vítězstvích začal porozhlížet po titulové šanci a poslední prověrkou mu byl Francouz Alex Lohoré. Ten ale Španělského Toreadora předčil ve všech směrech a poslal jej zpět do eliminačních bojů. Momentálně má Primera bilanci patnáct výher a deset porážek, kdy 67 % vítězství získal knockoutem.



OKTAGON 26 Štvanice: Juráček - Primera


Matúš bude mít stejně jako s Gáborem obrovskou výhodu ve výšce i dosahu. Primera si ovšem s podobnou situací umí poradit, dokáže dobře zkracovat a má hodně solidní box. Slávista si bude muset dát pozor na svůj široký postoj a ostré lowkicky od Primery. Pokud si jej udrží od těla, má solidní šanci na vítězství a posun v žebříčku vzhůru.


Další články