Sleduj nás

Oktagon 27: Gábor Borároš vs. Mickael Lebout, informace

Oktagon 27: Gábor Borároš vs. Mickael Lebout, informace
Organizace OKTAGON se vrací do hlavní slovenské metropole a je jasné, že na kartě nesmí chybět stále jeden z nejpopulárnějších slovenských bijců, Gábor Borároš.

Původně plánovaný střet s Polákem Labusem zrušilo Michalovo zranění, ale náhrada stojí rozhodně za to. Prestižními organizacemi prověřený Mickael Lebout je pro každého tuzemského bojovníka obrovská výzva a Borároš zaslouží uznání, že na těžký zápas kývl.

Čtyřiatřicetiletý Francouz disponuje bilancí dvacet výher a jedenáct porážek, kdy rovnou polovinu vítězství získal po rozhodnutí bodových. Během své bohaté kariéry absolvoval tři zápas v UFC a pět soubojů v M-1. V Rusku navíc podával výborné výkony a byl blízko titulové šance.


Gábor půjde do tohoto zápasu s rekordem osmnáct výher a devět porážek, kdy 67 % vítězství získal knockoutem. V poslední době na něj dolehla výsledková krize, která vyústila ve čtyři porážky z posledních šesti zápasů.

Hodně smutný pohled byl na Beasta hlavně v minulém zápase, kde absolutně nestačil na Matůše Juráčka, který jej v klidu kontroloval a dovedl zápas do jasného vítězství na body.



Oktagon 27: Gábor Borároš vs. Mickael Lebout


Okolo slovenské hvězdy je vždy rušno a nyní prosakují nadějné zprávy, že se kromě činek a Instagramu začal více věnovat i MMA. Pokud se zvěsti potvrdí i v zápase, bude to pro Borároše jedině dobře, protože třetí prohra v řadě může jeho kariéru hodně zbrzdit.

Velkou výhodou by měla být Gáborova síla. Lebout není klasický veltr. Většinu času strávil v lehké váze, takže by neměl na nabušeného slovenského borce silově stačit. Zkušenosti, přehled a konfrontace s evropskou špičkou jsou naopak na straně Mickaela.

Gábor je po dlouhé době kurzový outsider a nám se tato šance vydělat docela líbí. Požene jej plná hala a má prakticky nůž na krku. Z těchto důvodů očekáváme maximálně koncentrovaný výkon, který by mohl na Lebouta stačit.


Další články