Sleduj nás

Oktagon 27: Vojto Barborík vs. Ivan Buchinger, podrobnosti

Oktagon 27: Vojto Barborík vs. Ivan Buchinger, podrobnosti
Hlavní zápas turnaje OKTAGON 27 nám přinese nového šampiona pérové váhy. Tomáš Deák je pracovně vytížený v ruské organizaci ACA a tak se o uvolněný titul porvou Ivan Buchinger a Vojto Barborík.

Fantasticky obsazený zápas bude vyvrcholením turnaje, který se koná již jedenáctého září a v bratislavské hale Ondřeje Nepely jej bude sledovat omezené množství diváků.

Ivan Buchinger je jedna z největších hvězd československého MMA a to, že jej máme možnost sledovat v domácí organizaci, je opravdu úžasné. Ivan se běhen své kariéry střetl s takovými jmény, jako jsou Steven Ray, Aliyar Sarkerov nebo Conor McGregor.


Jeho poslední porážka přišla v roce 2019 a má jí na svědomí Salahdin Parnasse. Ivan svedl s francouzským megatalentem vyrovnanou bitvu a podlehl až po pěti kolech na body.

V OKTAGONu šel Buki při své premiéře ihned o pás lehké váhy. Ronyho Paradeisera k ničemu nepustil a uškrtil ho již v polovině prvního kola. Celková bilance pětatřicetiletého borce je tak osmatřicet výher a sedm porážek, kdy 63 % vítězství získal submisí.


Vojto Barborík platí za nastupující generaci slovenského MMA. Jediný, kdo na Vojta našel recept, je mašina Tomáš Deák. Tato prohra se ale datuje již do roku 2014 a osmadvacetiletý bojovník vyhrál od té doby deset zápasů v řadě.

Poslední jeho vystoupení bylo v prestižní KSW. Barborík zde naprosto zničil domácího Krysztofa Klaczeka, kterého ve druhém kole uškrtil na Rear-Naked-Choke. Do tohoto zápasu tak půjde reprezentant OFA s bilancí čtrnáct výher a jedna porážka, kdy 77 % vítězství získal submisí.


Oktagon 27: Vojto Barborík vs. Ivan Buchinger


Vyhecovaný střet dvou největších slovenských gymů nám zároveň nabídne i „Druhý Zápas Století“. Pokud nepočítáme Lájoše Kleina, který válí v UFC a Attilu Végha, který se v poslední době věnuje spíše rodině a Instagramu, nemají naši východní sousedé větší osobnosti, než jsou aktéři tohoto zápasu.


Oba borci jsou nepřekonatelní v boji na zemi a nikdy nebyli ukončeni submisí. Při střetu dvou takto dominantních grapplerů dochází paradoxně k tomu, že se boj většinou odehrává v postoji. Bude zajímavé sledovat, jak si dokáže rozdělit síly Vojto Barborík, který je většinu zápasů zvyklý ukončovat velmi rychle a patnáct minut v kleci zažil pouze třikrát.

Tento duel je navíc vypsán na pět kol, což by mohla být pro pomaleji startujícího Buchingera výhoda. Ivan je pro nás i v takto vyrovnaném zápase mírný favorit. Podle nás prodá své zkušenosti z těžkých a titulových bitev. Získá i druhý pás organizace OKTAGON.


Další články