Sleduj nás

Oktagon 28: Viktor Pešta vs. Stephan Puetz, informace

Oktagon 28: Viktor Pešta vs. Stephan Puetz, informace
Zatím nejlepší kartu letošního roku nabízí turnaj OKTAGON 28, který se odehraje již 25. září v pražské hale O2 Universum. Vrcholem večera bude zápas Viktor Pešta vs. Stephan Puetz.

Kromě bitvy o post vyzyvatele ve veltru mezi Britem a Monstrem nás čeká souboj o pás šampiona v divizi do třiadevadesáti kilogramů.

Viktor Pešta byl jako adept na titulový zápas jasný již delší dobu, ale otázkou bylo, kdo další si toto privilegium zaslouží. Chvilku se zdálo, že šanci dostane elitní Rus Ragozin, ale jeho prohra a následné zranění celou akci skrečovalo.

Stephan Puetz si jde pro Vémolu!


Náhrada se podařila najít opravdu báječná. Německý Terminátor Stephan Puetz vyhrál na starém kontinentě, co se dalo a do OKATGONu přichází s jediným cílem. Sebrat titul a donutit tak k vzájemnému zápasu Karlose Vémolu, kterého vyzývá již několik posledních let.


Puetze dráždí Karlosova přezdívka i nabubřelá vyjádření a chce dokázat, že pouze on je jediný a pravý Terminátor. Čtyřiatřicetiletý bojovník má za sebou bohatou kariéru. I přes četné nabídky se ale nikdy nepodíval do zámořských lig, kde se schází to nejlepší, co může svět MMA nabídnout.

Důvod byl prostý. Stephan miluje svůj klub MMA Spirit a vždy se chtěl podílet na jeho chodu a rozvoji, což se s angažmá v UFC prakticky vylučuje. I tak ale dosáhl solidních úspěchů a posbíral několik prestižních titulů, například třeba z ruské M-1.


Zde svedl Puetz své nejtěžší bitvy a připsal si skalpy takových borců, jako jsou Tybura nebo Němkov. Celková bilance T-800 je dvacet výher a čtyři porážky, kdy 40 % vítězství získal knockoutem.


Viktor Pešta na Oktagon 28 připraven!


Viktor Pešta absolvoval přípravu ve věhlasném Sanford Gymu, kde pod vedením Henriho Hoofta ladil formu na náročný titulový duel. Tento model u něj funguje již několik let a podle výsledků a hladkého přechodu do polotíhy se dá říct, že úspěšně.

Viktor má nyní dvě výhry v řadě. Alcantara ani Nosiglia pro něj nepředstavovali vážný problém a oba zvládl s přehledem ukončit před limitem. Scénář byl v obou případech stejný.


Pešta si své soupeře oťukal v postoji, poté vzal na zem, kde získal vítěznou pozici a údery přinutil rozhodčího duely ukončit. Do tohoto zápasu půjde jednatřicetiletý bojovník s rekordem sedmnáct výher a šest porážek, kdy 41 % vítězství získal knockoutem.


Oktagon 28: Viktor Pešta vs. Stephan Puetz


Fyzické parametry obou borců jsou velmi vyrovnané. Stephan je o pár centimetrů vyšší, ale Viktor zase disponuje větším rozsahem paží. Tím ovšem podobnost končí.

Německý ranař je odkojený kickboxem a na jeho projevu v kleci to je znát. Hodně útoků začíná kopy, výborně používá zadní pushkick a zkracuje tak i vzdálenost před boxerskými kombinacemi.

Pešta zase první roky své kariéry demoloval všechny soupeře na zemi, a i když na postoji stále pracuje, není to jeho nejsilnější stránka. Karty jsou tak rozdané poměrně jasně, Viktor musí na soupeře tlačit, nenechat ho vymýšlet a ideálně jej svazovat na pletivu nebo dostat na zem.


Puetz platí za bojového maratonce a absolvoval již dost pětikolových zápasů. Viktor tuto zkušenost nemá a nebylo by dobré nechat zajít zápas až do šampionských kol, kde se tato slabina může projevit. Očekáváme vyrovnaný a fyzicky náročný zápas, který podle nás vyhraje Pešta submisí ve druhém nebo třetím kole.


Další články