Sleduj nás

UFC 264: Tai Tuivasa vs. Greg Hardy, podrobnosti

UFC 264: Tai Tuivasa vs. Greg Hardy, podrobnosti
Těžké váhy jsou většinou zárukou pořádně akční podívané, a proto nesmí jejich zápas chybět na sledovaném galavečeru UFC 264. Jestli hledáte na startovní kartě duel, u kterého se zaručeně nevyplatí mrkat, je to bezesporu srážka australského divočáka Tuivasi a násilníka Hardyho.

Bývalá hvězda NFL toho za dva roky v UFC stihla poměrně dost a bohužel se vždy nejednalo o pozitivní věci. Nejvíce probíranou událostí je určitě ilegální koleno do hlavy soupeře, které Gregovi prohrálo výborně rozjetý zápas s Allenem Crowderem.

Další nepříjemností byla aféra kvůli použití inhalátoru přímo v zápase, což je v NFL běžná věc, ale UFC ji nedovoluje. I přes tyto drobné škraloupy se ale Hardy uvedl jako talentovaný sportovec, který dělá výrazné pokroky ve všech aspektech boje.


I přes prohru v posledním zápase s Marcinem Tyburou je jasné, že se s Princem Války musí počítat. Momentálně má Hardy bilanci sedm výher a tři porážky, kdy 86 % vítězství získal knockoutem.

Tai Tuivasa má za mentora jednu z největších legend bojových sportů, Marka Hunta. Osmadvacetiletý Australan se od svého učitele nechal inspirovat a nastupuje na své soupeře podobně neohroženým stylem jako Hunt ve své zlaté éře. Bam Bam si prožil lehkou výsledkovou krizi v roce 2019, kdy prohrál tři zápasy v řadě, ale nyní již opět rozdává knockouty.


Stoupající formu sympatického pořízka odnesl nejprve veterán Stefan Struve a následně i Harry Hunsucker. S oběma vytřel Tai podlahu oktagonu již v prvním kole! Upravil tak svůj rekord na třináct výher a tři porážky, kdy 91 % vítězství získal knockoutem.

UFC 264: Tai Tuivasa vs. Greg Hardy


Hardy si o souboj s Tuivasou řekl letos v březnu prostřednictvím Instagramu a nyní se mu jeho přání konečně vyplní. Oba bojovníci se spoléhají na jeden dobře trefený úder, který je v jejich podání většinou fatální. Hardy bude mít více než deseti centimetrovou výhodu v dosahu, ale Tuivasa ukázal se Struvem, že umí i na mnohem vyšší soupeře.

Největší slabinou australského ranaře je obrana proti strhům. Momentálně dokázal ubránit pouze 46 % pokusů soupeřů a pokud se Hardy rozhodne přenést boj na zem, bude mít díky své dynamice solidní šanci na úspěch. Zábavný střet dvou zajímavých bojovníků může rozhodnout větší variabilita Hardyho a navíc se nám zamlouvá pěkný kurz okolo 2.10.


Další články