Sleduj nás

UFC Fight Night 191: Derek Brunson vs. Darren Till

UFC Fight Night 191: Derek Brunson vs. Darren Till
Střední váha má jednoho neoddiskutovatelného vládce, ale za Izraelem Adesanyou čeká smečka hladových psů, kteří větří šanci na titul. Sobotní hlavní zápas UFC Fight Night nám představí dva top vyzyvatele s velkou šancí na souboj s fenomenálním šampionem.



Derek Brunson se momentálně nachází na pátém místě žebříčku střední váhy. V posledním zápase zle vyškolil rozjetého Kevina Hollanda. Natrefoval jej 226 přesnými údery a doručil šest takedownů.


Derekovu dominanci dokazuje sedmnáct minut, které strávil v kontrolované pozici nad Hollandem! Celková bilance sedmatřicetiletého Američana je dvaadvacet výher a sedm porážek, kdy 55 % vítězství získal knockoutem.

Brunson je maximálně všestranným borcem s výborným wrestlingem, hnědým pásem v BJJ a schopností usadit tvrdým úderem kohokoliv v divizi. Na své oponenty vyšle v průměru 3.46 významných úderů za minutu s přesností 47 %.


Liverpoolská Gorila se vrací do klece po více než roční pauze. Darren si nečinnost v UFC vyplnil tréninkem, skandály a bavením svých fanoušků na sociálních sítích. Ve střední váze se Till uvedl výhrou nad Gastelumem, ale posléze prohrál s Whittakerem po pěti kolech na body.

V napohledy vyrovnaném boji trefil Darren padesát úderů, ale rovnou stovku inkasoval. Hodně jej bohužel limitovalo zraněné koleno, které Australan prošlápl již v úvodu zápasu.

V této chvíli disponuje britský chuligán zajímavým rekordem osmnáct výher a tři porážky, kdy 56 % vítězství získal knockoutem. Till se bude vždy prosazovat kvalitním Muaythai, ale má také 83 % obranu proti strhům! Během minuty vypálí 2.27 signifikantních úderů s přesností 44 %.



Derek Brunson vs. Darren Till


Brunson je v tomto zápase jasně lepším wrestlerem, ale i tak pro něj bude ohromně těžké dostat Tilla pod sebe. Holland, který se nechal házet jako tréninkový panák, nedosahuje ani polovinu bojového IQ, kterým disponuje talentovaný Brit.

Gorila prodá svoje načasování a schopnost trefovat soupeře kontry. Brunson není příliš trpělivým borcem, a když má tvrdou bradu, bude mít problémy a podle nás nevydrží déle než tři kola.

Další články