Sleduj nás

UFC Fight Night 194: Mackenzie Dern vs. Marina Rodriguez

UFC Fight Night 194: Mackenzie Dern vs. Marina Rodriguez
Hlavní zápas turnaje UFC Fight Night 194 nabídne bitvu dvou žen z vrcholu slámové divize. I když je pro mnohé fanoušky překvapivé, že bitva Dern vs. Rodriguez má táhnout celý galavečer, čeká nás velmi zajímavý střet dvou odlišných stylů a vítězka může směle pomýšlet na šanci zabojovat o titul.

Mackanzie Dern je momentálně na čtvrté pozici žebříčku a drží sérii čtyř výher v řadě. Tři z nich dokázala získat již v prvním kole submisí. Ta poslední přišla nad Ninou Nunes díky armbaru a Dern za něj navíc dostala bonus za výkon večera. Aktuální rekord osmadvacetileté Američanky je jedenáct výher a jedna porážka, kdy 64 % vítězství získala submisí.

Marina Rodriguez drží šestou pozici v žebříčku slámové váhy a do tohoto zápasu půjde posilněna důležitým vítězstvím nad Michelle Waterson. Populární Karate Hottie zvládla sice vzdorovat plná tři kola, ale inkasovala rovným 125 signifikantních úderů. Marina prohrála v UFC pouze loni v létě s Carlou Esparzou a to pouze díky dělenému bodovému rozhodnutí. Do tohoto zápasu půjde čtyřiatřicetiletá Brazilka s bilancí čtrnáct výher a jedna porážka, kdy 50 % vítězství získala na body.



Mackenzie Dern vs. Marina Rodriguez


Jak jsme již předeslali, čeká nás ryzí bitva dvou odlišných stylů. Mackenzie sice umí solidně zaboxovat, ale její hlavní síla je na zemi. Držitelka světového titulu v BJJ organizace ADCC je pravděpodobně nejlepší graplerkou v celém ženském pelotonu UFC.

Na druhé straně bude stát reprezentantka klasického muaythai, která vypálí 4.89 signifikantních úderů za minutu, zatímco absorbuje 3.24. Karty jsou tedy rozdané jasně, kdo si prosadí svojí, pravděpodobně zvítězí.


Zápas je vypsán na pět kol a vzhledem k slabé obraně Rodriguez před strhy se dá předpokládat, že dříve nebo později skončí obě zápasnice na zemi. Tam je o osudu Mariny již předem rozhodnuto. Dern dokázala ukončit mnohem zdatnější BJJ bojovnice, a proto se podle nás vyplatí sázet na výhru Mackenzie submisí.

Další články