Sleduj nás

UFC Fight Night: Marion Reneau vs. Miesha Tate, analýza

UFC Fight Night: Marion Reneau vs. Miesha Tate, analýza

Návrat jedné z největších ženských hvězd MMA bude ozdobou následující UFC Fight Night. Miesha Tate byla jednou z průkopnicí, která současným bojovnicím zajistila status srovnatelný s muži!


Charismatická válečnice získala dva nejcennější tituly, které byly v její dekádě k mání. Nejprve získala opasek pro šampionku Strike Force a poté dokázala přidat i titul UFC. O pás přišla v roce 2016, kdy podlehla Amandě Nunes již v prvním kole na škrcení.


Tentýž rok pak na UFC 205 nastoupila ke svému poslednímu zápasu proti Rachel Pennington. Miesha inkasovala 111 úderů, sama jich rozdala pouze osmačtyřicet a prohrála jasně na body. Následovala dlouhá pauza a nyní přichází velký comeback.



Tate měla svůj styl založený na kvalitním wrestlingu a velké pracovitosti. Na zemi je nebezpečná díky fialovému pásu v BJJ. Na soupeřky vyšle v průměru 1.93 významných úderů za minutu s přesností 41 %. Téměř pětatřicetiletá bojovnice disponuje bilancí osmnáct výher a sedm porážek, kdy 44 % vítězství získala na body.


Marion Reneau má nyní čtyři porážky v řadě a zdá se, že její kariéra se ve čtyřiačtyřiceti letech chýlí ke konci. Bývalá šampionka v Muaythai se prosazuje hlavně v postoji, kde na soupeřky vyšle 3.29 signifikantních úderů za minutu s přesností 41 %. Do toho zápasu Marion nastoupí s rekordem devět výher a sedm porážek, kdy 56 % vítězství získala knockoutem.




UFC Fight Night: Marion Reneau vs. Miesha Tate


Sázet na téměř pět let neaktivní zápasnici je vždy velké riziko, ale tento zápas se zdá Tate ušitý na míru. Reneau je slabá v obraně proti strhům a Miesha tak brzy dostane možnost vzít svoji soupeřku na zem a nabrat ztracenou jistotu.


Mateřství se většinou na bojovnicích projeví pozitivně a Tate se rozhodně nebude vracet, aby utrpěla třetí porážku v řadě.


Další články