Sleduj nás

Fedor Emelianenko ani s přibývajícím věkem neztrácí chuť zápasit. Kdy se plánuje vrátit do akce?

Fedor Emelianenko ani s přibývajícím věkem neztrácí chuť zápasit. Kdy se plánuje vrátit do akce?

Jedna z nejlepších těžkých vah celé historie MMA právě podstupuje rozlučkové turné, na jehož konci definitivně pověsí rukavice na hřebík.

Fedor Emelianenko (39-6) se naposledy objevil v kleci 29. prosince minulého roku, když prokázal svou skvělou nestárnoucí formu a poměrně hravě si poradil s bývalým velikánem Quintonem Jacksonem.

Následně jsme se s „Posledním císařem“ měli vidět začátkem letošního léta, ale protože svět zasáhla virová pandemie, všechny plány se pozměnily.


Fedor Emelianenko chce stále zápasit v MMA

„Byli jsme zavřeni v karanténě, museli jsme zůstat doma. Pokud jsme šli ven, pak jedině na nákup. V rámci možností jsem se snažil i trénovat. Moje děti sporty milují, takže jsem cvičil s nimi,“ vysvětloval dnes už třiačtyřicetiletý bijec.


Na svůj příští zápas se těší. „Měl bych se vrátit, o tom žádných pochyb. Další fight jsme plánovali v Americe někdy ke konci roku. Bellator to ještě potvrdí,“ přibližoval.

Samotný velkolepý závěr kariéry přivede do Ruska. A u toho nepochybně už nesmí chybět ani diváci. „Mám ve smlouvě poslední dva zápasy. Ten druhý se uskuteční na rozlučce v Moskvě,“ potvrzoval Emelianenko, jehož bojová pouť definitivně skončí patrně někdy v létě roku 2021.

Šéf Bellatoru Scott Coker však navíc naznačil, že bude-li Fedor chtít, nechá ho i bojovat o titul. Rozhodnutí by měl učinit on sám.



Další články