Sleduj nás

Má jen jednu ruku, ale snu o bojování se nikdy nevzdal. O Nicku Newellovi vychází inspirativní film

Má jen jednu ruku, ale snu o bojování se nikdy nevzdal. O Nicku Newellovi vychází inspirativní film
Nick Newell se snaží být skutečnou inspirací všech lidí, které v životě potkalo nějaké neštěstí, kvůli čemuž se museli vzdát svého snu.

Tomuto americkému bojovníkovi je nyní pětatřicet let, ale už od narození se potýká s handicapem, kvůli kterému všude slýchával, že se nebude moct věnovat bojovým sportům, jež v něm budily největší nadšení.

Nick se ovšem již jako malý kluk nedal zlomit a začal dělat wrestling, ve kterém se už v školní době stal velmi úspěšný, připsal si zde přes tři sta výher. Postupně se rozhodl rozšířit svůj arzenál dovedností a začal se věnovat MMA.


„Pokud máte v životě nějaké cíle, měli byste si za nimi jít, ať to stojí, co to stojí,“ snaží se apelovat na všechny lidi, jimž zrovna štěstí nešlo na ruku. Občas totiž tomu svému štěstíčku musíte jít naproti.

„I mně všichni říkali, že jsem mrzák, že se mnou bojovat nebudou a ať toho raději nechám. Já se ale nechtěl řečmi ostatních nechat odradit. Sám sebe jsem nikdy nepovažoval za mrzáka, a to je podstatné, i když mám prakticky jen jednu ruku,“ uváděl.


Newellův příběh je natolik úspěšný, že dokonce inspiroval režiséry, aby o něm natočili film. Ten ponese název Notorious Nick a bude vypovídat o jeho strastiplné cestě životem, která byla ovšem zakončena až lukrativní smlouvou s organizací Bellator MMA, kde působí dodnes.

Největším Newellovým zážitkem je nicméně jeho titulový souboj se současnou hvězdou UFC Justinem Gaethjem. Tehdy se oba borci potkali ještě pod taktovkou PFL, kde Justin vyhrál ve druhém kole na TKO. Pro Nicka to byla ovšem první profesionální MMA porážka a také velmi cenná zkušenost.

https://youtu.be/HzKXjeck5w4


Další články