Sleduj nás

Že byla Baderova výhra náhoda? Ale kdeže! Své KO „přední“ si pečlivě připravoval

Že byla Baderova výhra náhoda? Ale kdeže! Své KO „přední“ si pečlivě připravoval

Ryan Bader, nová hvězda a zároveň rekordman z Bellatoru (první, komu se podařilo získat pásy ze dvou hmotnostních kategorií) vysvětloval svou taktiku, kterou použil na nevyzpytatelnou legendu Fedora Emelianenka.

Vše je odvozeno od tréninku a pečlivé přípravy. Pokud člověk dobře analyzuje své soupeře, pak ví, kde jsou jeho slabiny. Jednu takovou nám objevil i tým pětatřicetiletého šampiona.


„Víte co? Všechno jsem si důkladně připravoval. Zeptejte se kohokoliv z mého družstva, cvičili jsme to skoro každý den. Víme, že Fedorova hlavní síla vychází ze zadního háku, a také jsme věděli, že když k němu napřahuje, zůstává odkrytý. Právě v ten moment jsme museli zaútočit jako první,“ popisoval, přičemž věděl, co by následovalo, kdyby svůj výpad špatně načasoval.

„Vše záleželo jako vždy na odstupu, načasování, razanci a rychlosti, jakou vystřelí váš přední hák kupředu. Věděli jsme, jak asi to chceme provést, a že pokud ho trefíme do brady, téměř jistě půjde k zemi. Pro nás ta příprava byla jednodušší, Fedor určitě očekával bitvu na zemi, ale k ní nakonec ani nedošlo,“ pochvaloval si svůj taktický plán.



Další články