Sleduj nás

Blachowicz na kolenou! Teixeira ho uškrtil ve druhém kole a rovnou poslal vzkaz Procházkovi

Blachowicz na kolenou! Teixeira ho uškrtil ve druhém kole a rovnou poslal vzkaz Procházkovi
Na turnaji UFC 267 jsme se dočkali několika působivých výkonů. Excelovali zejména bojovníci ruské národnosti a parádní výkon vysekl i Brazilec Glover Teixeira, jenž srazil na kolena svého předchůdce Jana Blachowicze.

28. října oslavil Glover Teixeira své dvaačtyřicáté narozeniny a ihned o dva dny později si nadělil dárek, ve který možná ani nedoufal. Bývalému vládci divize Janu Blachowiczovi nedal prostor se pořádně nadechnout a kontroloval jej na zemi. Ukončení na submisi škrcením se dočkal už ve druhém kole, díky čemuž se stal druhým nejstarším šampionem v novodobé historii MMA. Absolutní rekord drží Randy Couture, který se k titulu dostal ve 43 letech.

„Asi jsem nechal svou legendární polskou sílu někde na hotelu,“ zpytoval Blachowicz svědomí krátce po zápase. Jeho výkon totiž působil odevzdaným dojmem, možná se i špatně vyspal, ale dozajista to nebyl on. Přislíbil však, že se vrátí brzo do gymu a bude vyhlížet další comeback.



Procházka v boji o titul


Radost z následujícího vývoje by mohl mít Jiří Procházka, který seděl v publiku a kterého si vybrala kamera v momentě, kdy se mluvilo o prvním soupeři pro nového šampiona Glovera Teixeiru. Ten do mikrofonu vzkázal: „Jirka je další na řadě! Pojď za mnou do oktagonu, chlape!“

Horší to bude pouze z toho časového hlediska. Glover si teď plánuje dát několik měsíců oraz, hodlá se s pásem přesunout do Brazílie a až se dostatečně pokochá, vrátí se do přípravy. Svou první obhajobu by rád provedl v květnu příštího roku.

Rusové v Abú Dhabí vládli


Parádní pětikolovou show divákům nabídli Petr Yan s Corym Sandhagenem. Ti se řezali hlava nehlava, ovšem úspěšnější byl přeci jenom ruský borec, který na body prohrál první kolo, pak začal přebírat otěže a následující čtyři vyhrál. Svého soupeře dokonce i knockdownoval, pouze na ukončení nedosáhl. I tak se Yan stal prozatímním mistrem divize bantamové váhy a v příštím roce dostane možnost odvety s regulérním šampionem Aljamainem Sterlingem.


Bouřlivý potlesk za své bezchybné výkony sklidili Islam Makhachev s Khamzatem Chimaevem, oba bijci sáhli hned v úvodu svých duelů po takedownu, soupeře srazili na zem a tam ho mordovali, dokud si nepřipsali výhru formou submise. Chimaev ukončil Jinglianga Liho na škrcení, Makhachev udolal Dana Hookera na kimuru. Další ruský borec, jímž je Magomed Ankalaev, si jasně na body poradil s Volkanem Oezdemirem.


UFC 267 výsledky:


Glover Teixeira def. Jan Blachowicz via sub (RNC) (R2, 3:02)

Petr Yan def. Cory Sandhagen via unanimous decision


Islam Makhachev def. Dan Hooker via sub (kimura) - Round 1, 2:25

Alexander Volkov def. Marcin Tybura via UD (30-27 X2, 29-28)

Khamzat Chimaev def. Li Jingliang via sub (RNC) (R1, 3:16)

Magomed Ankalaev def. Volkan Oezdemir via UD (30-27 x2, 29-28)


Amanda Ribas def. Virna Jandiroba via unanimous decision (29-28 x3)

Zubaira Tukhugov def. Ricardo Ramos via unanimous decision (29-28 x3)

Albert Duraev def. Roman Kopylov via unanimous decision (30-27, 29-27 x2)

Elizeu Zaleski dos Santos def. Benoît St. Denis via UD (29-26 x3)

Michał Oleksiejczuk def. Shamil Gamzatov via first-round TKO (3:31)

Lerone Murphy def. Makwan Amirkhani via second-round KO (0:14)

Andre Petroski def. Hu Yaozong via submission (arm triangle) (R3, 4:46)

Tagir Ulanbekov def. Allan Nascimento via split decision (29-28 x2, 28-29)


Další články