Sleduj nás

Conorova výzva byla vyslyšena, mladý Japonec zvolil šalamounskou odpověď

Conorova výzva byla vyslyšena, mladý Japonec zvolil šalamounskou odpověď

Poté, co Conor viděl, jak si Mayweather na Nasukawovi smlsnul, si také on chtěl ukrojit kousek dortu, ovšem protentokrát v tom odvětví, které jemu samotnému vyhovuje - MMA. Mladý Japonec jeho výzvu vyslyšel i přijal, ale trvá na jedné podmínce.

„Přeju si vyrazit do Tokia, kde bych se utkat s Tenshinem Nasukawou v exhibičním duelu smíšeného bojového umění,“ napsal Conor na svém twitterovém účtu, kde kladl důraz na vedení Rizinu, což je stále rostoucí japonská bojová organizace, v jejichž strukturách najdeme i českého zápasníka Jiřího „Denisu“ Procházku, aby duel domluvila.


Dovolte mi s ním bojovat, stačí jen malá MMA exhibice, prosí McGregor o zápas s Nasukawou

Sama společnost by jistě nebyla proti, ovšem v tomto případě musíme přihlížet i na to, že Tenshin je původně bantamová, maximálně pérová váha, která má v každé soutěži jiné hmotnostní parametry. Už i v souboji s Mayweatherem, jehož váhová hranice byla stanovena na 66,6 kg, na svého protivníka něco ztrácel. V případě Conora (70 kg) je ten rozdíl mezi oběma podstatně větší.


„Drahý pane McGregore,“ odpovídal Nasukawa na Conorův tweet, „děkuji ti, že jsi nezapomněl mé jméno (dříve jej totiž Notorious nazýval Jackie Chanem). Velice si vážím tvé nabídky, a pokud by ti nevadilo, že bychom to udělali v mé váze (58 kg) a s pravidly kickboxu, pak se v blízké budoucnosti určitě utkáme,“ zveřejnil dvacetiletý zápasník, který po utkání s Mayweatherem opět plánoval přesun do své původní divize.

Na závěr se hodí připomenout, že Mayweather si svou krátkou exhibicí s Nasukawou, jež nakonec netrvala ani jedno celé kolo, přišel na 9 milionů dolarů. Byla to nejdražší exhibice, jakou kdy svět viděl. V případě Conora a jeho „značky“ by cena nebyla příliš jiná (jak sám při svém návratu potvrdil, zajímají ho jen duely, co budí pozornost), avšak jestli jsou peníze opravdu důvodem jeho výzvy, to nám prozrazeno nebylo. Přeci jen on sám je již dlouho finančně za vodou, tudíž se z jeho strany mohlo jednat i jen o pouhý žert.



Další články