Sleduj nás

Emelianenko: Khabib je stále mladý, myslím si, že mu bojování začne chybět a ještě se vrátí

Emelianenko: Khabib je stále mladý, myslím si, že mu bojování začne chybět a ještě se vrátí

Alexander Emelianenko, mladší bratr slavnějšího Fedora, se pro ruská media vyjádřil k tématu týkající se Khabibova odchodu.

Dagestánský Orel po svém úspěchu z UFC 254, kde přemohl Justina Gaethjeho, pověsil rukavice na hřebík. Později se nechal slyšet, že jednak dal slib své matce, že bez svého otce už bojovat nebude, a jednak také už v MMA dosáhl všeho, co jenom chtěl.

I navzdory všem těmto zprávám je Emelianenko toho názoru, že jde o pouhé rozhodnutí z emoce. Khabib se podle něho vrátí, až se věci trochu uklidní.


„Kdybych byl jím, vzal bych si teď trochu času a pak po nějaké době bych si znovu promluvil s matkou a celou situaci ještě přehodnotil. Přeci jen by bylo lepší, kdyby zakončil kariéru se skóre 30-0,“ uvedl Alexander.

„Myslím si, že Khabib ukončil kariéru příliš brzo. Podle mě je stále mladý a kdyby chtěl, mohl by zůstat aktivní ještě několik let. Rozhodnutí ohledně důchodu učinil pod vlivem emocí. Myslím si, že mu ten sport nakonec začne chybět. Spousta zápasníků již ukončila kariéru a stejně se později vrátili. Příkladem je můj bratr, který také uvažoval o konci, ale pak znova bojoval,“ doplňoval.



Další články