Sleduj nás

Správně nastavená hlava je základ, ví Kincl před bojem o pás. Očekává, že bude čelit tvrdým granátům

Správně nastavená hlava je základ, ví Kincl před bojem o pás. Očekává, že bude čelit tvrdým granátům
Patrik Kincl se již tuto sobotu představí na půdě polské KSW, kde zabojuje o titul velterové váhy.

Současným šampionem je zde velmi zkušený a nebezpečný Chorvat Roberto Soldic, jehož přízeň si český bojovník získal chvíli poté, co v novém působišti na KO či TKO přemohl dva nevyzpytatelné soupeře.

Co ovšem před Patrikem bude stát nyní, to bude více než jenom pouhá výzva. Soldic představuje skutečnou hrozbu, na níž si vylámalo zuby už osmnáct borců. Patnáct z nich přitom padlo pod mocnou silou jeho paží. Jedná se o velmi náročnou zkoušku, kterou královehradecký rodák nemůže vůbec brát na lehkou váhu.


„Proti někomu, jako je Roberto Soldic, se špatně nastupuje,“ prozradil Kincl v pořadu MMA Letem Světem. „Titulové zápasy bývají na pět kol. Člověk do nich vstupuje s tím, že chce trochu povolit a rozložit si síly. Soldic tam ale nasprintuje a půjde naplno ihned od první sekundy,“ naznačil, že si jeho soupeř půjde po dalším rychlém KO.

„Nemohu se stáhnout pouze do obrany, potom bych byl jako chodící pytel a on by si tam se mnou mohl dělat, co by jenom chtěl. Musím mu také ukázat zuby, zem bude mým plánem B, pokud půjde opravdu do tuhého,“ odhalil, za jakou záchrannou brzdu bude tahat, začne-li mu téct do bot.


Mnohem důležitější bude ovšem správné nastavení mysli. „Chci se hlavně soustředit na to, abych do zápasu šel se správným mindsetem. Musím mít ostře nastavenou hlavu, abych počítal s tím, že tam přijdou granáty a že to bude tvrdý a fyzicky náročný souboj,“ ví dobře Kincl.

https://www.youtube.com/watch?v=ttDwIAxW72g


Další články