Sleduj nás

Makhacheva se vůbec nebojím, neumí nic, co bych neuměl já, klidní emoce Dariush

Makhacheva se vůbec nebojím, neumí nic, co bych neuměl já, klidní emoce Dariush
Beneil Dariush se 26. února střetne s jedním z nejlepších zemařů dnešní doby. Jeho předností se ale vůbec nebojí.

Islam Makhachev si prošel základní školou Abdulmanapa Nurmagomedova, jehož žezlo nyní převzal Khabib Nurmagomedov. Primárním symbolech jejich výuky je proslulý dagestánský wrestling, který v asi v celém širokém světě nemá konkurenci.

Beneil Dariush bude nyní v eliminační bitvě čelit právě Makhachevovi, o kterém se zároveň říká, že to je nový Khabib. Člověk s takovouto přezdívkou by měl nahánět hrůzu, anebo ne?


„Nerad bych se nechal unést na té hype vlně, která Islama doprovází. Jistě má skvělou zem, ale nejedná se o něco, čeho bych se měl bát. Rozhodně k tomu nepřistupuji s nějakou obavou, že bych se nechal uškrtit nebo dokonce knokautovat, to už vůbec ne. To spíš Islam by se měl bát mých dovedností,“ řekl Dariush pro RT Sport.

Khabib tuhle uvedl, že Islam a Beneil jsou aktuálně dva nejlepší zápasníci lehké váhy současnosti. Jejich styly se téměř zrcadlí.


„S tímto názorem se střetávám poměrně často a něco na tom bude. Oba preferujeme stejný styl, jsme leváci a dokonce jsme i stejně velcí. Troufám si ovšem říct, že jsem za svou kariéru nabral více zkušeností a jsem o něco techničtější, což by mělo hrát v můj prospěch,“ domnívá se Dariush.

Další články