Sleduj nás

Turnaj UFC 268: Usman vs. Covington 2

Turnaj UFC 268: Usman vs. Covington 2
Již druhý víkend po sobě nám UFC připravilo lahůdkovou kartu, které vévodí hned dvě titulové bitvy. Celá akce navíc proběhne ve slavné hale Madison Square Garden, což je výjimečná událost pro všechny sportovce.

Jediné mínus je tradiční noční čas, takže hlavní karta odstartuje v neděli okolo třetí hodiny ranní.

Hlavní událost celého turnaje nám nabídne odvetu dvou nenáviděných rivalů Covingtona s Usmanem. Předzápasový staredown přinesl strkanici a spoustu nadávek. Zlá krev tedy stále bublá v obou borcích a bude zajímavé, kdo se lépe odprostí od emocí a dokáže se soustředit na boj.


O titul půjde i ve druhém nejočekávanějším souboji. Rose Namajunas sekla favorizovanou Weili Zhang highkickem již v prvním kole a zdrcená Číňanka vypadala zralá na skok z mostu. Když pominulo prvotní zklamaní, při kterém si Weili ostříhala hlavu dohola, nastal čas vrátit se k tréninku a vzít si titul zpět. Extrémně zajímavá odveta tak ukáže, zda se na trůnu slámové divize udrží Rose, nebo bude dekorována staronová šampionka.

Lehká váha po odchodu Khabiba opět ožila a je zajímavé sledovat, kolik borců si nárokuje šanci zabojovat o titul. Další uchazeč dost možná vzejde ze zápasu Chandler vs. Gaethje. Střet těchto dvou střelců by měl být zárukou opravdového karnevalu násilí a pokud se dostaneme do druhého kola bude možné hovořit o překvapení.


Boj nesvázaný taktikou, to přinese i setkání Burgose s Quarantillou. Hlavní kartu doplní veterán Frankie Edgar a Marlon Vera. Kolumbijec porazil například Seana O'Malleyho a bude si věřit i na bývalého šampiona, který naposledy padl po naskočeném kolenu Coryho Sandhagena.

Na prelims se můžeme těšit na mnohonásobného šampiona Glory Alexe Pereiru, kterého čeká premiéra pod pravidly MMA. V předzápasech se představí i takové hvězdy, jako jsou Shahbazyan nebo Iaquinta, kteří by na jiných turnajích zabírali pozice hlavních zápasů.

Sledovat našlapanou akci bude možné po zakoupení fight passu UFC, nebo díky streamům sázkových kanceláří.


Další články