Sleduj nás

Adesanya má za sebou třetí úspěšnou obhajobu, Figueiredo odklepal a Nate Diaz sahal po senzaci

Adesanya má za sebou třetí úspěšnou obhajobu, Figueiredo odklepal a Nate Diaz sahal po senzaci
UFC 263 přineslo mnoho kuriózních okamžiků. Muší váha poznala nového krále, Israel Adesanya potvrdil roli favorita a došel si pro výhru na body a Nate Diaz málem sahal po famózním obratu.

Italský sen mladého zápasníka bohužel stále zatím naplněn nebyl. Marvin Vettori sice viditelně prokazoval touhu dojít si pro výhru, místy i kopíroval taktiku, jež proti Adesanyovi platila v podání Jana Blachowicze, jen mu k úspěšnému doručení takedownů či případné lepší kontrole boje na zemi častokrát cosi chybělo.

Šampion Israel Adesanya oproti tomu prokázal své bohaté zkušenosti, v postoji byl i díky skvělému kickboxu přesnější a v očích bodových sudích získal napříč pěti koly větší přízeň a po zásluze svůj pás obhájil. Za zmínku stojí i dobře okopávaná přední noha soupeře, díky čemuž Vettori vstupoval do mistrovských kol s omezenou hybností.

Muší váha má nového krále


Deiveson Figueiredo sice sliboval, že svého soupeře ukončí před limitem, ale odveta mu rozhodně nevyšla tak, jak si sám předtím plánoval. Jeho mexický protějšek se od počátku utkání jevil v lepší formě, která se projevila několik přesnými trefami. A i když KO viselo ve vzduchu, nakonec to byla submise, jíž Brandon Moreno tento mistrovský duel ovládl. Stalo se tak ve třetím kole na rear naked choke.

Brandon Moreno vyhra ufc 263

Edwards se štěstím, ale přeci


Nate Diaz se do klece vrátil zpátky po téměř dvouleté pauze, ale i tak si fanoušci jeho další comeback museli užít. K vidění byla jak přestřelka v postoji, tak i spousta krve a nakonec i potenciální obrat. Stocktonský rváč sice tahal proti trojce žebříčku velterové váhy značnou část souboje za kratší konec provazu, ale v pátém kole trefil parádním způsobem bradu a svého soupeře roztancoval. K ukončení nechybělo příliš, přesto Edwards dokázal poslední minutu zápasu ustát, a tak si došel pro výhru na body.

Další články