Sleduj nás

Adesanya se dívá do budoucna. Kromě titulu polotěžké váhy věstí i válku s Jonesem

Adesanya se dívá do budoucna. Kromě titulu polotěžké váhy věstí i válku s Jonesem
Israel Adesanya nepochybuje o tom, že by jeho budoucnost ještě neměla přinést několik velkých úspěchů.

Doposud stále platí, že se s nigerijským šampionem ještě alespoň jednou uvidíme v divizi střední váhy, v níž neomylně kraluje a kde jej na přelomu nového roku bude čekat další povinná obhajoba. Neřekne-li Dana White jinak, jeho příštím soupeřem by měl být Robert Whittaker, ačkoliv si o slovo postupem času říká stále více a více borců.

Co ovšem přijde po této obhajobě, to už se zdá být předem jasné. „Mým cílem i nadále zůstává pás polotěžké váhy. Pevně věřím, že ho jednou získám. Poprvé to sice nevyšlo, ale to ještě neznamená, že se vzdám. Můj život je plný pádů, jedna prohra v zápase mě tolik neštve,“ vysvětluje Adesanya, jehož cílem je přidat se do skupinky elitních bojovníků, co v UFC v jeden moment současně drželi dva pásy.


V tento okamžik je vhodné připomenout, že třeba příštím šampionem polotěžké váhy již nebude Jan Blachowicz, nýbrž Jiří Procházka. Právě jeho bitva s Nigerijcem budí napříč MMA fanoušky největší zájem.

Každopádně ani v tomto bodě se Adesanyovy plány nezastavují. „Cítím, a vlastně o tom ani nepochybuji, že se jednou utkám s Jonem Jonesem. Ten příběh je prostě moc velký na to, aby nebyl nijak zakončený. Vlastně si ani nemyslím, že Jones někdy přejde do těžké váhy, podle mě se vrátí do polotěžké, takže s ním stoprocentně ještě budu bojovat,“ sdělil Arielovi Helwanimu nigerijský borec.

Další články