Sleduj nás

Adesanya: Whittaker musí být více aktivní, pokud chce zápas o titul. A Vettori? Pro mě snadná výhra

Adesanya: Whittaker musí být více aktivní, pokud chce zápas o titul. A Vettori? Pro mě snadná výhra
Robert Whittaker je svým způsobem srab. Určuje si chod věcí tak, jak se mu to zrovna líbí, opřel se do bývalého šampiona Israel Adesanya.

Původně se fanoušci i dle reakce Dany Whitea mohli těšit na odvetu, ale potíž byla v tom, že si současný šampion usmyslel, že bude chtít obhajovat pás hned v červnu, což byl termín, pro který se Whittaker nemohl uvolnit.

„Právě mám za sebou pětikolovou bitvu s Gastelumem a chci se vrátit domů do Austrálie. Není reálná šance, že bych pro bitvu s Izzym mohl mít nějakou přípravu, navíc bych se ani nestihl zotavit fyzicky,“ vysvětloval „The Reaper“, který navrhoval, aby se tento boj uskutečnil v srpnu či září. Inu, nikdo mu nevyhověl.


„Už mě sere, jak si Rob určuje pravidla podle toho, jak se mu to zrovna líbí,“ opřel se do svého australského protějšku Adesanya. „Samozřejmě, že jsem mu tu odvetu chtěl dát, ale teď na něj kašlu. Jak jsem řekl už mnohokrát v minulosti, Rob je neaktivní zápasník. Vždy se objeví na jeden zápas a pak se odje*e pryč. Stejné potíže dělal, když byl ještě šampion,“ vyčítal mu.

Reaper má aktuálně na kontě tři výhry v řadě, všechny proti velkým borcům, jako jsou Darren Till, Jared Cannonier či Kelvin Gastelum. Za poslední roky navíc bojoval s celou řadou zabijáků a podlehl jen jedinému – Adesanyovi.


„Tím, že Rob odmítl červnové datum, se zařadil zpátky do zadní linie a bude muset porazit další vyzyvatele, aby si svou šanci znovu vysloužil,“ vysvětloval současný mistr divize střední váhy, jemuž byl ze strany UFC na jeho vytoužený červnový termín přiřazen Marvin Vettori.

„Marvin je soupeř, který bere prohru se mnou jako největší úspěch svého života. Nikdy jsem ho nepovažoval za nějakého reálného vyzyvatele, ale pak najednou porazil náhodného týpka a dostal se do první pětky žebříčku a bum, tady je. Takže s ním naložím velmi hladce a v červnu mu dám pořádný kouř,“ zmínil se Adesanya.


Další články