Sleduj nás

Aldo: Byl jsem si tak jistý, že McGregora porazím, prohru jsem si vůbec nepřipouštěl

Aldo: Byl jsem si tak jistý, že McGregora porazím, prohru jsem si vůbec nepřipouštěl

Bývalý šampion José Aldo se poohlédl za svým zápasem z UFC 194, kde podlehl Conoru McGregorovi po pouhých třinácti vteřinách na KO, a přišel tak o svůj pás pérové váhy.

Legendární „Scarface“ vstupoval do bitvy s irským „Notoriousem“ s osmnácti výhrami v zádech a sebevědomě se domníval, že svou šňůru úspěchů ještě o něco rozšíří. Opak byl ovšem pravdou.


„Když jsem do toho zápasu vstupoval, byl jsem si tak moc jistý svou výhrou, že jsem si jakýkoliv neúspěch ani nedokázal připustit. Doprovázela mě suprová příprava a neviděl jsem žádný způsob, jak bych mohl prohrát,“ odhaloval dnes již třiatřicetiletý Brazilec.

Jose Aldo vs. Conor McGregor


Osud však svou hru rozehrál úplně jinak a Aldo byl nakonec nucen skousnout porážku. Jednu z nejkrutějších vůbec.

„Nikdy neočekáváme, že prohrajeme… A navíc takovýmto způsobem. Je to sport, šance na výhru jsou vyrovnané. Čím déle budeme bojovat, tím bude růst i šance, že prohrajeme. Ale i napříč tomu jsme já i můj tým byli velmi optimističtí. Věděli jsme, že Conora můžeme porazit, jenže to se nestalo,“ litoval.

A i navzdory tomu, že byla Aldova osmnáctizápasová vítězná šňůra přerušena, on sám se snažil držet hlavu vzhůru.


„Hned po tom duelu jsem si řekl, že jsem stále šampion. Udělal jsem chybu, kterou už nikdy znovu neudělám. Proto jsem začal trénovat dvakrát tak častěji, abych objevil své další slabiny a vypiloval je,“ uzavřel bývalý šampion divize pérové váhy, který bohužel svou optimální bojovou pohodu už více nenašel. Své štěstí tak nyní zkouší v neprobádaných vodách bantamové váhy, kde jej bude někdy v létě čekat bitva o pás.


Další články