Sleduj nás

Anthony Pettis: Cítím se silnější, než jsem byl v době, co jsem byl šampionem

Anthony Pettis: Cítím se silnější, než jsem byl v době, co jsem byl šampionem

Anthony „Showtime“ Pettis (23-10) i přes svou výsledkovou krizi cítí, že je mnohem silnější, než byl před takovými sedmi lety, když mu náležel pás šampiona.

„Showtime“ vyhrál svůj mistrovský titul v lehké váze v roce 2013, když na submisi (armbar) porazil Bensona Hendersona. Následně svůj pás obhájil proti Gilbertovi Melendezovi, ale pak nastalo období, které by se z hlediska výsledků dalo považovat za temné. Pettis uspěl pouze v pěti z třinácti duelů, přičemž ten poslední se uskutečnil před týdnem na UFC 249 proti Donaldovi „Cowboyovi“ Cerronemu, jehož přemohl 2-1 na body.

„Beru to tak, že ve své kariéře neustále nabíráte zkušenosti a tím se vyvíjí i vaše osobnost. Já v současné chvíli hledám svou nejlepší bojovou verzi, ale třeba už teď cítím, že jsem mnohem silnější, než jsem byl v době, co jsem byl šampionem,“ snažil se vysvětlit Pettis.


pettis_cerrone

„Když jsem chodíval lehkou váhu, nebyl jsem tak dobrý, ale bylo mi to u prdele. A stále mi to svým způsobem je. Cowboy je zvíře a já s ním přijal zápas jen 21 dní před turnajem. Bojuji se všemi nejlepšími zápasníky bez ohledu na váhu. To je ten důvod, proč se u mě nastřádaly výhry i prohry,“ poukazoval na to, proč v poslední době neslavil zrovna tolik úspěchů.


A svým způsobem má Showtime pravdu. Jen v posledních pěti letech bojoval s Rafaelem dos Anjosem, Eddiem Alvarezem, Edsonem Barbozou, Charlesem Oliveirou, Maxem Hollowayem, Dustinem Poirierem, Tonym Fergusonem, Michaelem Chiesou či Natem Diazem. Všechno je to smetánka, která headlinuje fight night turnaje.  


Další články