Sleduj nás

Anthony Pettis hodlá žalovat USADU za zavinění krvavého zranění před bojem s Natem Diazem

Anthony Pettis hodlá žalovat USADU za zavinění krvavého zranění před bojem s Natem Diazem

Bývalý šampion lehké váhy Anthony Pettis se rozhodl prolomit mlčení a vyšel napovrch s pravdou. Americká antidopingová agentura na něm chvíli před UFC 241 (zápas s Natem Diazem) klasicky prováděla testy, když v tom mu jedna nádoba pořezala ruku, kterou pak v boji nemohl naplno využít.

„Vstupoval jsem do zápasu znevýhodněn,“ reagoval v rozhovoru pro Ariela Helwaniho Pettis, který si tento časový odstup vzal kvůli tomu, aby dal USADĚ šanci všechno napravit. „Znali podmínky, dal jsem jim možnost to napravit, ale nic neudělali, takže se vydáme k soudu. Budu je žalovat.“

„Showtime“, jak se americkému zápasníkovi přezdívá, si najal známého právníka Howarda Jacobse, který ho má u soudu zastupovat. Podle všeho bude v případu nutné zmínit i UFC, jež se chtě nechtě také namočí.


„Přál jsem si, aby raději nebojoval,“ mluvil o svém svěřenci trenér Duke Roufus. „Pokud jste s něčím takovým nuceni bojovat, nemůžete se naplno věnovat grapplingu, protože potřebujete palec, abyste mohli cokoliv uchopit,“ odhaloval, kde ta řezná rána přibližně měla být.


Anthony Pettis během UFC 241 (17. 8. 2019) prohrál s Nateem Diazem na body. Od té doby se do klece nepostavil. Svou absenci však napraví již tento víkend během UFC 246, kde bude za doprovodu Diega Ferreiry dělat předskokana dvojici Conor McGregor - Donald Cerrone.


Další články