Sleduj nás

Artem Lobov: Jsem jedním z nejúspěšnějších zápasníků historie

Artem Lobov: Jsem jedním z nejúspěšnějších zápasníků historie

Bývalá pérová váha, která se rozhodla seknout s MMA a vyzkoušet taje světa boxu, se nyní po odstupu času svěřila s něčím, co by do ní nikdo neřekl. Ona sama se považuje za tu naprostou špičku, jakou jsme kdy pod značkou UFC mohli vidět.

Artem Lobov (13-15-1) se to snažil vysvětlit tím, že úspěch nepřichází s vaším skóre, nýbrž s popularitou utkání. „Co se v dnešní době dá považovat za úspěch a kdo o tom rozhoduje? Je snad důležitější, když máte 10 výher a žádnou prohru, ale nikdo vás nesleduje, nebo když máte vyrovnané výsledky, ale vaše přítomnost zvedá diváky ze sedaček?“ ptal se.

Artem Lobov je jedním z nejlepších v UFC


On sám byl v rozhovoru pro ESPN přesvědčen, že ta druhá varianta je z hlediska sportu jako takového důležitější. „Věřte mi, dělám ten sport už strašně dlouho. Vím to, že víc zajímavější než výsledek je způsob, jakým k tomu zápasu přistupujete a jaký se o vás jeví zájem. Pokud se na vás nikdo nedívá, pak je úplně jedno, jak to skončí,“ poukazoval.

„The Russian Hammer“ má částečně pravdu, avšak spousta lidí se ptá, proč jeho souboje nepřináší téměř žádná zakončení. 13 výher a jen 4 na KO/TKO, 2 submise a 7 rozhodnutí. Z 15 proher tu naopak máme 1 KO, 2 submise a 12 rozhodnutí. Dá se tedy říct, že jsou jeho duely zábavnější, když dojdou až do samotného konce?


„Podívejte se,“ říká Lobov, „když už budíte pozornost, je jedno, jakým způsobem ten boj skončí. Tak dlouho, dokud se na vás lidé chodí dívat, na tom vůbec nezáleží. A z toho, co jsem měl možnost zažít, mohu s hrdostí prohlásit, že jsem jedním z nejúspěšnějších zápasníků historie,“ doplnil dvaatřicetiletý fighter.


Další články