Sleduj nás

Až tak? Na Khabibovy nemístné komentáře ohledně žen reagoval i sám Fedor Emelianenko

Až tak? Na Khabibovy nemístné komentáře ohledně žen reagoval i sám Fedor Emelianenko
I když už Khabib nebojuje, stále se o něm velmi aktivně mluví. Bohužel pro něho, komentáře na jeho osobu nejsou v poslední době zrovna pozitivní.

Jakmile ruský Orel navrhl, aby se organizace všech bojových sportů zbavily ring girls, spustila se na něho vlna kritiky. Nejhlasitější opět byly americké feministky, kterým se nelíbil Nurmagomedovův názor, že by ženy měly pracovat hlavně v domácnosti. „Kde je nějaká rovnoprávnost?!“ ptaly se. Leč odpověď už nepřišla.

Proti výroku Khabiba se ohradilo i několik zvučných UFC bojovníků či bojovnic. Naposledy jsme si mohli vyslechnout názor takové Valentiny Shevchenko, která jinak bývalého šampiona lehké váhy velmi uznává. S jistými jeho výroky bohužel ale souhlasit nemůže.


Nově se k tématu musel připojit také legendární těžkotonážní hrdina Fedor Emelianenko. Ten se snažil na jednu stranu Khabiba hájit. „Podle mě to chybně interpretoval. Ring girls nejsou tak špatné, pouze mu jeho víra nedovoluje, aby se v ringu producírovaly skoro nahé,“ vysvětluje.

Je tedy řešením ženy obléct? „Nevím, jestli přímo obléct, jen by mohly být lépe ustrojeny. To si myslím, že nám chtěl Khabib říct. Nechtěl do toho vyloženě tahat svou víru, jelikož věděl, že by se nad tím jeho fanoušci pozastavili. Proto to pojal tak, že je nepotřebujeme vůbec. Ring girls jsou však součástí sportu od jeho počátků. Ať už si představíte jakýkoliv bojový sport, tyhle ženy jsou toho součástí. Nemůžeme se jich jen tak zbavit,“ řekl Fedor pro Fighting Flashback.

Další články