Sleduj nás

Bál jsem se, že mi budou chtít amputovat nohu, přiznává Weidman po děsivém zranění

Bál jsem se, že mi budou chtít amputovat nohu, přiznává Weidman po děsivém zranění
Za celou historii UFC došlo ke třem zlomeninám holenních kostí. U dvou z nich čirou náhodou stál Chris Weidman.

Když se ocitnete v podobné situaci, je jen těžké předpovědět, jaké všelijaké myšlenky se vám honí hlavou. Chris si údajně ihned po svém neblahém kopu, jenž mu zlomil nohu, neuvědomoval, co se vůbec stalo. V přítomnosti ho však držela nesnesitelná bolest, která stále ne a ne polevit.

„Doteď si pořádně nepamatuji, co se vlastně stalo. Mám jen záblesky toho, jak jsem ležel na zemi a snažil si uvědomit, co se děje s mojí nohou. V přítomnosti mě držela jenom ta šílená bolest,“ vzpomínal bývalý šampion střední váhy, jenž podobný úraz kdysi přivodil Andersonovi Silvovi.


„Ta bolest byla skutečně šílená. Byl jsem z toho tak vyděšený, že jsem pomýšlel i na ty nejhorší scénáře. Obával jsem se, že mi budou chtít amputovat nohu, kdyby se lékařům náhodou nepodařilo vše spojit či obnovit tok krve,“ přemítal Weidman, jenž je nyní už po operaci a vesměs může všechny obavy hodit za hlavu.

Rekonvalescence bude ovšem ještě dlouhá… „Co jsem se tak bavil s fyzioterapeuty, v tom nejlepším případě bych se mohl vrátit do lehkého tréninku nejdříve za půl roku. Teď mě však čekají dva měsíce o berlích,“ přiznával šestatřicetiletý americký veterán, který toto zranění bude chtít použít jako motivaci na své další pouti.

Další články