Sleduj nás

Boj o titul? Dokaž, že si to zasloužíš! vzkazuje Figueiredo Garbrandtovi

Boj o titul? Dokaž, že si to zasloužíš! vzkazuje Figueiredo Garbrandtovi

Není to tak dávno, co bývalý šampion bantamové váhy Cody Garbrandt vyslal do éteru jasnou zprávu, že to je právě on, kdo se jako další bude ucházet o pás muší váhy. Šampion nejnižší hmotnostní kategorie s tímto tvrzením ovšem silně nesouhlasí.

„Já držím pás a jsem tedy tím, kdo rozhoduje,“ začal svůj proslov Figueiredo. „Chci, aby Cody nejdříve ukázal, že se mu podaří do muší váhy shodit a že se zde dokáže i pohybovat. Nejprve musí někoho porazit,“ představil své podmínky.

Garbrandt patřil v jednu chvíli mezi nejzářivější objevy UFC. Následně ovšem dvakrát podlehl TJ Dillashawovi a nakonec na něj během přestřelky vyzrál i Pedro Munhaz. Chuť si bývalý šampion spravil až v nedávném duelu s Raphaelem Assuncaem, jehož poslal do říše snů sekundu před závěrem druhého kola.


Ačkoliv se jednalo o Codyho první výhru po sérii tří neúspěchů, on i jeho manažer Ali Abdelaziz usilovně pracují na tom, aby si vysloužil titulovou příležitost v muší váze.

„Myslím si, že to je nespravedlivé vůči dalším bojovníkům, co čekají na svou příležitost,“ vracel se ke slovu Figueiredo, jenž by rád respektoval žebříčky UFC. „Myslím si, že si to takoví Moreno nebo Askarov zaslouží mnohem více. Cody musí nejdřív prokázat, že na to má!“ vzkazoval.


Edit: Dana White během pátečního podvečera oznámil, že opravdu Garbrandtovi jeho titulovou šanci věnuje. Stane se tak 21. listopadu na UFC 255. Ačkoliv Figueiredo dle vlastních slov tímto soubojem opovrhoval, nakonec s ním zřejmě souhlasil. 


Další články