Sleduj nás

Bojovník Jiří Procházka slíbil, že z něj jednou bude pilot Rallye Dakar!

Bojovník Jiří Procházka slíbil, že z něj jednou bude pilot Rallye Dakar!
MMA zápasník Jiří Procházka udělal díru do světa. Je to jeden z mála Čechů, jehož jméno rezonuje v těch nejprestižnějších světových médiích.

Senzační výhrou nad Dominickem Reyesem, kterého ukončil famózním loktem z otočky, si dost možná zajistil dokonce titulovou šanci. Je totiž pravděpodobné, že poměří síly proti vítězi duelu Jan Blachowicz - Glovera Teixeira. Jenže Jirka nežije jen MMA. Už teď má v hlavě dobrodružství, které by v budoucnu rád zrealizoval. O co jde?

Jirka si nedávno s automobilovým závodníkem Tomášem Ouředníčkem, několikanásobným účastníkem Rallye Dakar, vyzkoušel jízdu v dakarovém speciálu. A ta ho evidentně učarovala, protože slíbil, že jej po konci kariéry uvidíme jako pilota Rallye Dakar.


"Je to síla. Ve chvíli, kdy si člověk myslí, že to auto odletí do háje, tak ještě šlapou na plyn. Tomáš se mě narovinu zeptal, jestli s nimi pojedu Dakar. Řekl jsem mu, že určitě. Beru to jako závazek do budoucna, poctivě se na to nachystám. Ale vrhnu se na to, až skončím s MMA kariérou. Rád tam budu jako pilot! Závody jsou spojené s psychickou vytrvalostí a odolností. Když se něco rozbije, musí se to hned opravit na místě, jsou to těžké situace a to se mi líbí," prozradil Jiří Procházka pro IDNES.cz.

Jak se zdá, Jirku čeká v budoucnosti velké dobrodružství. Není žádným tajemstvím, že kariéra profesionálního bojovníka není nekonečná, a tak je fajn mít další cíle. Každopádně než Jirku uvidíme na Dakaru, budeme ho sledovat při jeho bitvách v kleci. A již brzy ho čeká ta nejdůležitější bitva v jeho kariéře.


Další články