Sleduj nás

Bývalý dočasný šampion UFC Carlos Condit ukončil kariéru

Bývalý dočasný šampion UFC Carlos Condit ukončil kariéru
„The Natural Born Killer“ byla dokonalá přezdívka pro tohoto rozeného zabijáka. Carlos Condit se minulý týden rozhodl ukončit svoji bohatou a dvě dekády trvající kariéru, která nám přinesla mnoho památných bitev.

Zprávu potvrdil i jeho dlouholetý manažer Malki Kawa z agentury First Round Management, která se o jednoho z nejlepších veltrů historie UFC starala dlouhá léta.

Condit debutoval v roce 2002 na regionálním šampionátu, ale opravdu hlasitě o sobě dal vědět o tři roky později na akci Rumble on the Rock na Hawaji. Zde knockoutoval Rosse Ebaneze v prvním kole a ukázal, že ukončování zápasů bude signifikantním prvkem celé jeho kariéry.


Další dva soupeři ve veltrovém turnaji stejné organizace vydrželi dohromady necelé dvě minuty, než skončili knockoutováni nebo uškrceni!

Carlos dostal v roce 2007 nabídku od respektované organizace WEC. Zde si rychle proklestil cestu k titulu šampiona a dokázal jej i třikrát obhájit. WEC se poté dostalo do finančních problémů a většina velkých jmen přestoupila do UFC. Condit nebyl výjimkou, ale premiéra proti Martinu Kampmannovi skončila porážkou na body po děleném rozhodnutí.


The Natural Born Killer se ale tímto zápasem teprve rozjížděl. Série čtyř výher v řadě, kdy vyřídil taková jména, jako jsou Rory MacDonald, Dong Hyun Kim nebo Dan Hardy, vyústila v šanci zabojovat o dočasný titul.

Soupeřem mu byl v té době velmi aktivní Nick Diaz. Carlos zvítězil po vyrovnaných pěti kolech na body a stal se tak dočasným šampionem UFC. Šanci stát se nezpochybnitelným králem měl Condit dvakrát, ale nikdy se tak nestalo. Nejprve nestačil na legendárního George St. Pierra. Po čtyřech letech, tedy v roce 2016 na UFC 195, přišla druhá možnost proti Robbie Lawlerovi.

Jeden z nejlepších zápasů celé historie UFC přiřkli rozhodčí hodně sporně Ruthlessovi. Na Conditovi se neúspěch v pětikolové řeži projevil velmi negativně a nezvládl další čtyři zápasy v řadě.


Poté se sice dokázal vrátit na vlnu dvěma vítězstvími, ale letos v létě opět padl s Maxem Griffinem. I tak nezbývá před Carlosovou kariérou nic jiného než smeknout. Na kontě má dvaatřicet výher a čtrnáct porážek, kdy neskutečných 88 % duelů ukončil před limitem buď submisí nebo knockoutem!


Další články