Sleduj nás

Cannonier reaguje na zrušení svého zápasu s Costou. Překvapivě u Brazilce vidí pochopení

Cannonier reaguje na zrušení svého zápasu s Costou. Překvapivě u Brazilce vidí pochopení
Paulo Costa je dalším bojovníkem, který se dostal do sporu s UFC ohledně financí…

Vše dospělo do toho bodu, kdy byl bývalý brazilský titulový vyzyvatel nucen vycouvat z předem již oznámeného duelu s Jaredem Cannonierem. Své odstoupení odůvodnil slovy, že žádnou smlouvu k souboji nepodepsal (ačkoliv UFC tvrdí opak) a že bojovat znova nehodlá, dokud nebudou vyslyšeny jeho finanční požadavky. Ty v současné chvíli činí více než 350 tisíc dolarů za zápas.

Nutno dodat, že to je „směšná“ částka, když si to porovnáme s takovým Jonem Jonesem, jenž si říká o nějakých 49 milionů více, ale i v takovémto případě hodlá být Dana White neoblomný. „Pokud se Paulovi něco nelíbí, ať se vybojuje ze smlouvy s UFC a jde si jinam,“ řekl na férovku.


Lehké to nemá ani Jared Cannonier, který už začal s přípravou na specifického soupeře, ale pak došlo ke změně. Paula Costu nahradil ochotný a aktivní náhradník Kelvin Gastelum. Shodou okolností však Jared svému předchozímu protivníkovi nic nevyčítá, ba naopak.

„Všichni víme, že si my zápasníci nevyděláváme dostatek peněz, dnes už je to vesměs obecně známé téma. Pokud se tu tedy najdou tací lidé, kteří s tím hodlají něco dělat, rozhodně se na ně zlobit nemůžu,“ uvedl Cannonier, který tak myslel třeba právě Costu.


„Nejen UFC zápasníci, ale i MMA zápasníci obecně si nevydělávají dostatek peněz prostě. Někdo za nás musí bojovat, pokud se to má změnit. Bohužel ti stejní lidé také musí počítat s následky svých činů, protože pokud nepůjdou do klece, nevydělají si ani ten základ, ze kterého se dá žít,“ poukazoval Cannonier.


Další články