Sleduj nás

Cody Garbrandt: Kdybych tenkrát odstoupil z UFC, neměl bych ani floka

Cody Garbrandt: Kdybych tenkrát odstoupil z UFC, neměl bych ani floka
Bývalý šampion Cody Garbrandt nám nyní po odstupu času prozradil, že jej v roce 2017 doprovázely bolesti zad, které se s ním vlekly celé měsíce.

Jediný důvod, proč zůstával v boji, byly peníze. Většina lidí je v dnešní době zvyklá i přes nemoci chodit do práce, což bylo podobným příkladem i u zápasníka v bantamové váze, který si prošel těžkým obdobím.

Největším protivníkem mu byly neutichající bolesti zad, jež také byly příčinou už jednou odloženého duelu s T.J. Dillashawem. Tento zápas se přeci jen uskutečnil o několik měsíců později, avšak na Garbrandovi se tyto indispozice podepsaly a titul v něm už ve druhém kole ztratil.


„Co jsem měl dělat? Poprvé jsem ze zápasu odstoupil, podruhé jsem již nemohl. Měl jsem doma ženu, která byla těhotná, koupili jsme si nový dům, zařizoval jsem nám pojištění a všechny ty věci okolo. Pokud si lidé myslí, že když jste světový šampion, tak máte peníze, abyste byli zajištěni na všech frontách, ale tak to vůbec není,“ vysvětloval zápasník původem z Ohia.

„Dva týdny před soubojem jsem letěl do Las Vegas, kde jsem dostal osm injekcí epidurální anestezie, která mi pomohla, abych byl včas připraven,“ prozradil. „Žádného ze svých rozhodnutí ale nelituji. Jsem šťastný, že tu můžu dneska být. Jsem konečně zdravý, a to je něco, co mě naplňuje,“ uvedl.


Garbrandt tak obhajuje všechny zápasníky, jež bojují hlavně pro peníze. „Musíte to pochopit. Žijeme život jako všichni ostatní a také se potýkáme stejnými problémy jako všichni ostatní. Nemůžete se jim divit, když jdou do ringu, dobrovolně se nechají připravit o několik let svého života a pro co? Pro 40, 50 tisíc dolarů? A někteří nemají ani to. Umíte si představit, jaké to je, když vám někdo pořádně nakope zadek a vy z toho máte jenom 10 tisíc dolarů? Je to šílené. Hráči NHL a MLB vydělávají miliony a neriskují tak jako my. Něco by se mělo změnit,“ podotkl.


Další články