Sleduj nás

Cormier přiznává, že Adesanyu je schopný porazit jenom jeden soupeř. Toho však v jeho divizi nenajdete

Cormier přiznává, že Adesanyu je schopný porazit jenom jeden soupeř. Toho však v jeho divizi nenajdete

Dokáže Israele Adesanyu vůbec někdo porazit? To je otázka, na kterou se snažilo najít odpověď už dvacet bojovníků. Ani jeden však neuspěl.

Bývalý šampion dvou váhových divizí a nynější komentátor či MMA analytik Daniel Cormier vysvětluje, že Adesanya svými dovednostmi a fyzickými parametry střední váhu již přerostl. Zde skutečně konkurenci asi jen tak nenajde.

„Pokud se bavíme o postoji, nevidím nikoho, kdo by Adesanyu mohl porazit,“ pravil Cormier, načež rovnou přeskočil střední váhu, kterou si nigerijský šampion již podrobil, a zaměřil se na polotěžkou. „Thiago Santos je dobrý kickboxer, ale k dokonalosti mu něco chybí. Není jako Izzy. Dominick Reyes je rovněž dobrý kickboxer, ale opět není na úrovni Izzyho. A to jsou dva chlápci, co nadělali potíže Jonu Jonesovi.“


Takto „DC“ dospěl až k tomu, že ani v kategorii do devadesáti tří kilogramů není zápasník, který by Adesanyu mohl porazit. Co ovšem v těžké? „Kdyby měl Stipe (Miocic) s Izzym bojovat čistě v postoji, měl by velké problémy. Podle mě je Israel nejlepším postojářem v UFC, je nebezpečný úplně pro každého. Jediný, kdo by ho podle mě mohl porazit, je Francis Ngannou. A to jen proto, že působí opravdu jako Predátor a svým soupeřům seká hlavy v prvním kole,“ vysvětlil.

Nakonec možná nebude trvat dlouho, než si budeme moct Cormierova slova ověřit v praxi. „The Last Stylebender“ totiž sám přiznal, že se již brzy přesune do vyšších hmotnostních pater.



Další články