Sleduj nás

Covington si boj o titul nezaslouží, zato já bych mohl, zmínil se Thompson. Jak hodlá šampiona porazit?

Covington si boj o titul nezaslouží, zato já bych mohl, zmínil se Thompson. Jak hodlá šampiona porazit?
Stephen Thompson si o sobě myslí, že má ve velterové váze jako jediný slibnou šanci svrhnout šampiona Usmana.

Na „Wonderboye“ bude nyní na UFC 264 čekat dost možná poslední zkouška ohněm, než bude moct být považován za právoplatného kandidáta v boji o titul. Do cesty se mu postaví bývalý vyzyvatel Gilbert Burns, jenž naposledy podlehl zrovna šampionovi Usmanovi.

Kdyby se Thompsonovi podařilo uspět, údajně by o jeho mistrovském nároku nemělo být již žádných pochyb. A ani nějaký Covington by ho neměl zastavit.


„Colby by o pás bojovat neměl už jenom proto, že ho naposledy Kamaru zničil. Nedal mu snad KO? Pokud dostanete KO, neměli byste si nic nárokovat, tak to prostě chodí,“ je toho názoru osmatřicetiletý veterán.

„Naopak já bych se měl ucházet o pás, pokud přemohu Burnse. Jsem tu jediný bojovník z popředí žebříčku, komu Kamaru ještě nečelil. A zároveň jsem také jediný soupeř široko daleko, který má šanci ho porazit. Je to díky mému karate stylu boje a mé obraně proti takedownům. Těžko byste zde našli někoho, kdo odvrátí tolik strhů,“ chválí se.


Do noty by Thompsonovi mohlo hrát rozhodnutí Usmana, který za všech možných okolností odmítá odvetu s Covingtonem. Místo toho je připravený vyzvat jak bratry Diazy, tak i takového Michaela Chiesu, jehož aktuálně považuje za vrchního kandidáta v boji o pás.


Další články