Sleduj nás

Dana White má pro Makhacheva zajímavého soupeře. Je to pro mě velká výzva, reaguje bojovník

Dana White má pro Makhacheva zajímavého soupeře. Je to pro mě velká výzva, reaguje bojovník
Islam Makhachev si během tiskové konference poručil jednoho z trojice Chandler, Ferguson či Dos Anjos, nakonec by ale mohl bojovat s úplně někým jiným.

Dana White je muž, který má v organizaci hlavní slovo a v jehož hlavě se právě začala rodit dokonalá myšlenka, podle které by se měl Makhachev při svém dalším návratu, který se uskuteční někdy koncem letošního roku, utkat s Beneilem Dariushem.

To je pro změnu bojovník, jemuž v žebříčku lehké váhy náleží třetí příčka, na níž se vyhoupl krátce poté, co udolal Tonyho Fergusona po tříkolové demolici na body.


„Beneil je dobrý fighter, pokud mi ho skutečně dají, bude to pro mě velká výzva. Samozřejmě, že do ní půjdu, jen je to pro mě o něco náročnější, než kdybych měl čelit jednomu z těch tří soupeřů, které jsem vyjmenoval,“ řekl na pozápasové tiskové konferenci Makhachev.

Zmíněné tvrzení si tak trochu protiřečí s tím, co Islam zmínil před pár dny. Tehdy uvedl, že se ho v lehké váze prý „všichni“ bojí.


„Držím aktuálně dobrou sérii výher a snažím se zůstat aktivní, což je ten důvod, proč se mi všichni vyhýbají. Vědí, že by je prohra se mnou srazila v žebříčku. Naschvál to říkám nahlas, protože je to pravda, nikdo se mnou až doteď nechtěl bojovat,“ pronesl.

Zatím k tomuto souboji neznáme postoj Dariushe, i pro něho by to nepochybně byla velmi náročná zkouška. V současné chvíli se nám však v lehké váze rodí tyto dvojice: Oliveira vs. Poirier, Gaethje vs. Chandler, Dariush vs. Makhachev.

Vše je ale nutné brát s mírnou nadsázkou, zejména v UFC se věci dokáží změnit ze dne na den. Nemluvě o tom, že se Gaethjeho manažer Ali Abdelaziz nyní snaží, aby jeho klient bojoval s Oliveirou o titul dříve jak Poirier.


Další články