Sleduj nás

Dana White odhalil, za jak dlouho nechá Chimaeva bojovat o titul

Dana White odhalil, za jak dlouho nechá Chimaeva bojovat o titul
Dana White se vůbec netají tím, jak velkou náklonnost chová ke Khamzatu Chimaevovi. Za jak dlouho mu však umožní boj o mistrovský pás?

I když Chimaev prohlašuje, že je připravený přebíhat mezi velterovou, střední a postupně i polotěžkou váhou, momentálně se plánuje soustředit hlavně na veltr. A právě zde mu v žebříčku nově náleží desátá příčka.

Na tu se švédský vlk dostal po skvostném výkonu nad Jinglianem Lim, jehož utáhl na submisi ještě v prvním kole. Přesně v tom kole, ve kterém opět neinkasoval žádný úder. Doposud se jedná o vskutku neuvěřitelnou cestu.


„Khamzat je výjimečný člověk. Někoho takového jsme tu ještě neměli. Umí dělat drama, umí dělat show, ale hlavně podává stoprocentní výkony. Uvidíme ovšem, jak si povede teď v elitní desítce, protože teprve tady nastává ta opravdová zkouška,“ uvádí Dana White.

„Top desítka a pak top pětka žebříčku, to je místo, kde už je skutečná konkurence. A nikdo z nás neví, jak si s ní Khamzat poradí. Doposud se mu vedlo dobře, a když v tom bude pokračovat, tak věřím, že je jeden nebo dva zápasy od boje o titul,“ řekl na tiskové konferenci.


Paradoxem je, že White sice hovoří o nejlepší desítce, ale zároveň chce Chimaevovi domluvit zápas s Natem Diazem, který se v žebříčku vůbec nenachází. Patrně z toho ale cítí velký finanční zisk.

Kdyby se Diaz nedal přemluvit, je možné, že bude hladovému vlkovi dán zápas s takovým Gilbertem Burnsem.


Další články