Sleduj nás

Dana White prozradil svůj názor týkající se veřejného bodování

Dana White prozradil svůj názor týkající se veřejného bodování

Šéf UFC promluvil k často zmiňovanému návrhu, podle něhož by bylo bodování veřejné a zápasníci by tedy přesně věděli, kolik bodů za dané kolo obdrželi.

Již dlouhou dobu se diskutuje o tom, že bodování (nejen) v UFC není spravedlivé. Spousta bojovníků prohrála zápas, ve kterém dle vlastního mínění měla vyhrát, což dodnes rozpoutává vlnu diskuzí.

Jedním z návrhů na zlepšení bylo, aby bylo otevřené bodování. Takové, u něhož by se po každém kole zobrazily výsledky. Nespravedlivost to sice nevyřeší, ale zato by aspoň každý zápasník věděl, zdali potřebuje ukončení, nebo nikoliv.


Danu Whiteovi byla tato možnost nabízena, ale nutno dodat, že sám se na ni netváří zrovna šťastně. „Je potřeba si uvědomit, že bodování nikdy nebude perfektní,“ nechával se slyšet.

„Když pořádáme zápasy, tak já sám nikdy nevím, kdo bude vítězem. Samozřejmě, mám svůj tip, ale když tam stojím a držím pás, tak předem nevím, koho Bruce Buffer oznámí jako vítěze,“ osvětloval, že on sám do hodnocení nezasahuje.


Dana White chce změnit pravidla pro UFC

„Veřejné bodování se mi nezamlouvá, protože pokud budou naši kluci vědět, že třeba vedou o dvě kola, tak v tom třetím už nic nepředvedou. Mohou ho vypustit, utíkat, držet to v klinči apod. Tomuto scénáři se chceme vyvarovat,“ dodal White ve výpovědi pro ESPN.


Další články