Sleduj nás

Dana White se tvrdě ohradil proti všem, co si stěžují na nízké výplaty v UFC

Dana White se tvrdě ohradil proti všem, co si stěžují na nízké výplaty v UFC
Platy zápasníků UFC jsou poslední dobou častým předmětem mnoha otázek a kontroverzností. Podle Dany Whitea ale vše funguje tak, jak by mělo.

Vrchní šéf proslulé MMA organizace se ohradil zejména proti novinářům, kteří údajně jako první v jeho zápasnících zažehli tento plamen pochybností. Kdyby nebylo medií, nikdo by si na nic z hlediska financí prý nestěžoval.

„Potíž je v tom, že se nikdo nevyzná v byznysu. Nikdo neví, jak to tu funguje, ale i tak o nás budou všichni neustále psát a naříkat nás z toho, že své lidi platíme špatně. Všichni tihle šmejdi umí pouze kritizovat, to oni neustále zápasníkům vštěpovali do hlavy, že jsou finančně nedoceněni. Každý jednotlivý člen, kdo se na této špinavosti podílel, je skutečný ču*ák!“ nebral si White žádné servítky.


UFC je přitom jedna z mála organizací, která si drtivou většinu výdělku dává do vlastní kapsy. I takový Paddy Pimblett naposledy řekl, že v Cage Warriors pobíral mnohem lepší výplatu. Do UFC však přišel hlavně proto, aby ukázal, co je zač.

„Nemůžu říct, že bychom naše bojovníky platili špatně. Málokdo se umí v tomto byznysu pohybovat, aby věděl, co tu děláme. Největší problém vidím v tom, že jsme příliš úspěšní, a proto si nás musí pořád někdo brát do huby. A teď se stalo trendem mluvit o výplatách bojovníků. Ať si naserou všichni, co si myslí, že to tu nefunguje tak, jak by mělo,“ vzkázal White kritikům.


Další články