Sleduj nás

DĚKUJEME! Anderson Silva končí, Dana White mu smlouvu neprodlouží

DĚKUJEME! Anderson Silva končí, Dana White mu smlouvu neprodlouží

Anderson Silva věší rukavice na hřebík a s ním končí i jedna etapa MMA. I když poslední roky brazilské legendě příliš nepřály a z posledních osmi zápasů si odnáší rovnou sedm porážek, jeho odkaz to nemůže v žádném případě poznamenat.

Silva je v současné době nejstarší bojovník na soupisce UFC a v pětačtyřiceti letech se zdá, že definitivní konec měl přijít již o pár let dříve. Pojďme však od neveselé derniéry do dob, kdy Anderson rozdával v kleci radost plnými hrstmi.

Období od dubna 2006 do října 2012 bylo zlatou érou pro všechny fanoušky fenomenálního Brazilce. Silva v té době působil absolutně neporazitelným dojmem. Jeho 2457 dní, po které opanoval trůn střední váhy, je rekord UFC v době, po kterou některý z šampionů dokázal hájit svůj opasek. Silva během této doby stihl vyhrát sedmnáct zápasů z toho patnáct ukončil před limitem.


Úžasný front kick z UFC 126, který málem utrhl hlavu Vitoru Belfortovi, budeme vídat v highlightech ještě spoustu let. Nezapomenutelné byly i úhyby a následné údery, které na UFC 101 udělaly školáka z Forresta Griffina. Série výher skončila demolicí Stephana Bonnara, kterého Silva rozebral tvrdými koleny.

Další položkou na seznamu měl být na UFC 162 zatím neporažený Chris Weidman. Spider do zápasu nastoupil velmi lehkovážně a jedno z největších překvapení, které nám UFC kdy nabídlo, bylo na světě.


Dlouholetý šampion měl samozřejmě zájem o okamžitou odvetu a Dana White jednu ze svých největších hvězd vyslyšel. Po necelém roce na UFC 168 dostal Anderson šanci na reparát. Motivovaný a soustředěný Silva si ale už během prvního kola zvládl při jednom z lowkicků přelomit obě kosti ve spodní části nohy a bylo po zápase. Hrůzostrašné zranění si vyžádalo pauzu.

Silva ve snaze urychlit proces hojení poprvé v kariéře sáhl po špatných suplementech, za což si na něj okamžitě došlápla USADA. Tato pauza následně fakticky ukončila úspěšné časy fantastického bojovníka s naprosto unikátním stylem. Prohry se jmény jako jsou Cormier, Bisping nebo Adesanya, ty jistě nejsou žádnou ostudou, ale Silva ve všech soubojích tahal za viditelně kratší konec lana. Nyní je opravdu již definitivní čas odejít a nám nezbývá než zatleskat a poděkovat jednomu z nejlepších borců historie MMA, který nám poskytl množství úžasných vzpomínek.


Další články