Sleduj nás

Demetrious Johnson odhalil, na jaké místo by se zařadil v debatě o nejlepšího MMA zápasníka planety

Demetrious Johnson odhalil, na jaké místo by se zařadil v debatě o nejlepšího MMA zápasníka planety
Neodmyslitelná ikona muší váhy UFC prozradila, na jaké místo by se z toho historického měřítka nejlepších zápasníků zařadila.

Nejnižší hmotnostní kategorie nikdy nebudily tak vysokou pozornost, jako tomu bývá zvykem u konkurence z vyšších pater, ovšem pokud nám mělo nějaké jméno z rámce muší váhy utkvět v paměti, pak je to nepochybně Demetrious Johnson.

Tento „Mocný Myšák“ měl za sebou jedenáct úspěšných titulových obhajob a dodnes je jeho jméno častokrát v té „GOAT“ konverzaci opomíjeno. On to však plně chápe.


Demetrious Johnson hodnotí kvalitu MMA scény

Nejlepší MMA zápasník světa


„Je těžké být úplně nejlepší, když se pohybujete v takové konkurenci, jako je Jon Jones, Khabib Nurmagomedov, Georges St.Pierre, Matt Hughes a další,“ připomínal Johnson na kanálu TMZ Sports.

„Rád bych o sobě řekl, že jsem dobrý, ale zdali úplně nejlepší, to musí rozhodnout fanoušci. Oni by měli mít to klíčové slovo. Pokud se nicméně zaměříme čistě na muší váhu, tak se domnívám, že tam jsem z toho historického hlediska číslo jedna,“ podotýkal s úsměvem.


Demetrious Johnson nyní vládne nejnižší hmotnostní kategorii ve ONE Championship, ale jak dlouho bude jeho aktivní status platit, to už je jen otázkou času. Mighty Mouse se totiž nechal slyšet, že už brzy pověsí rukavice na hřebík a MMA zápasy si bude užívat už jenom pouze jako fanoušek.


Další články