Sleduj nás

Dillian Whyte vysvětlil, co ho stálo zápas s Povetkinem a proč odvetu určitě vyhraje

Dillian Whyte vysvětlil, co ho stálo zápas s Povetkinem a proč odvetu určitě vyhraje

Dnes už bývalý dočasný šampion těžké váhy organizace WBC Dillian Whyte (27-2, 18 KO) se zaměřil na svou poslední prohranou bitvu s Alexanderem Povetkinem (36-2-1, 25 KO). Co označil za svou největší chybu?

Britský „The Body Snatcher“ vstoupil do uvedeného souboje jako papírový favorit a průběh v prvních čtyřech kolech nás o tom i přesvědčoval.

Pak se ovšem stalo něco, co se může stát prakticky jen v těžké váze. Povetkin předvedl úhybný manévr a následně vytáhl precizní zvedák, jímž Whytea okamžitě poslal k zemi. Sudí náhle zápas ukončil.


Navzdory tomu, že byl ruský bijec předtím sám dvakrát počítaný a že ho od porážky možná nedělily minuty, nýbrž sekundy, jsme se dočkali dalšího zázraku, jenž přesunul prozatímní pás šampiona federace WBC do Povetkinova vlastnictví.

Dillian Whyte probírá svůj zápas v boxu


Už teď je ovšem jasné, že se dočkáme odvety. Přesně tak, jak to stojí ve smlouvě, kterou oba borci podepsali. A Whyte na ní skutečně lpí.

„Chci odvetu a chci ji co nejdříve. Opravdu si nedělám srandu, již dnes jsem začal s tréninkem,“ uvedl jen pár dní po drsné porážce dvaatřicetiletý boxer, který nehodlá dbát ohled na doporučení lékařů, aby si ještě nějaký čas odpočinul.  

„Prohrál jsem, to přiznávám, ale rozhodně jsem nebyl horší. Nebyl jsem přeboxován, schytal jsem všehovšudy jednu dobrou rána. A ta tam Povetkinovi prošla jen díky tomu, že jsem ho přestal brát vážně. Celý ten zápas byl na mě až nečekaně moc snadný, začal jsem to brát jako jistotu,“ vysvětloval Whyte.


„Měl jsem to ukončit už ve čtvrtém kole… Příště to však napravím. Jediné, co potřebuju, je zůstat v pozoru po celou dobu. Ne se nenechat unést jako minule,“ dodával.

Odveta mezi oběma borci zatím nemá stanovené žádné datum. Dočkat bychom se jí však mohli ještě závěrem současného roku.  


Další články