Sleduj nás

„Doufám, že se neurazí!“ – Khabib ví, jak by dopadla bitva mezi Usmanem a St-Pierrem

„Doufám, že se neurazí!“ – Khabib ví, jak by dopadla bitva mezi Usmanem a St-Pierrem
Kamaru Usman a Georges St-Pierre jsou podle všeho z toho historického hlediska dvě nejlepší velterové váhy MMA. Jak by ale dopadla jejich vzájemná bitva?

Odpověď na tuto otázku se ve skutečnosti asi už nedozvíme, ale můžeme si aspoň zaspekulovat. Takový Khabib „The Eagle“ Nurmagomedov si je dokonce poměrně jistý, že by šlo o poměrně jednoznačnou záležitost.

„Myslím si, že by Kamaru dneska St-Pierrea naprosto přejel,“ řekl Khabib na adresu nigerijského šampiona, jehož primární zbraní je rovněž wrestling. V poslední době se ale dočkává chvály i za svůj zlepšující se postoj.


„Důvod je ten, že je GSP dneska už příliš starý. Jo kdyby se nacházel ve svých nejlepších letech, to by byl úplně jiný příběh. V tom případě doufám, že Usmana nijak neurazím, ale myslím si, že by St-Pierra v jeho nejlepší éře nedal. Nicméně věk je v tomto sportu zásadním a rozhodujícím faktorem pro úspěšný výsledek. Zejména pro tyto hmotnostní kategorie,“ řekl ústřední člen rodiny Nurmagomedovů, podle jehož názoru by bojovníci měli chodit do důchodu nejpozději po dovršení 35. narozenin.

A zatímco GSP se momentálně stále připravuje, na nějaký návrat údajně nemyslí. Oproti tomu Kamaru hodlá bojovat ještě tak dva až tři roky. Jeho ideálními soupeři momentálně jsou bratři Diazové či Michael Chiesa.

Další články