Sleduj nás

Dusno ve střední váze UFC! Všichni víte, co teď chci, pomrkává Cannonier na Danu Whitea

Dusno ve střední váze UFC! Všichni víte, co teď chci, pomrkává Cannonier na Danu Whitea
Jared Cannonier si po pětikolové bitvě na body poradil s Kelvinem Gastelumem a ihned si řekl o ten největší zápas v rámci střední váhy.

Bojovník s přezdívkou „The Killa Gorilla“ se úspěšně zotavil ze všech zdravotních neduhů a v litém boji po svém návratu si poradil z nevyzpytatelným Kelvinem Gastelumem. I když se dle mnohých jednalo o těsný fight, skóre sudích (3x 48-47) již změnit nejde.

Cannonier tuto výhru bere jako odrazový můstek k těm nejvyšším cílům. A vůbec mu nevadí, že je v žebříčku před ním i jeho poslední přemožitel Robert Whittaker, i tak si řekl o tu největší kořist. „Všichni víte, co teď chci,“ pomrkával při tom na Danu Whitea. „Chci Israele Adesanyu!“ poručil si.


Na špičce divize je ovšem vícero bojovníků, co mají podobné cíle. I takový Paulo Costa se s Adesanyou dožaduje své odvety. Nemluvě o tom, že ve hře zůstávají i Darren Till či Derek Brunson. Nejvyšší právo v boji o pás, dokud nikdo z vedení UFC neřekne jinak, má ale Robert Whittaker.

Jared Cannonier má formu


„Je mi jasné, že mé přání nemusí být vyslyšeno,“ přiznává Cannonier, „takže kdybych nešel o titul, chtěl bych dalšího top vyzyvatele,“ připustil další možnost, jíž by se dle žebříčků mohl stát třeba právě vítěz bitvy mezi Vettorim a Costou či vítěz duelu mezi Brunsonem a Tillem.

„Podstatné je hlavně dlouho na nic nečekat. Teď se teprve zahřívám a nechci z toho tempa hned vypadnout. Za tři až čtyři měsíce očekávám další fight,“ poznamenal na tiskové konferenci sedmatřicetiletý americký bojovník, jenž byl samotným šampionem označen za černého koně divize.


Jared Cannonier zvítězil na UFC

Další články