Sleduj nás

Dustin Poirier vysvětluje, proč se vzdal boje o titul na úkor trilogie s McGregorem

Dustin Poirier vysvětluje, proč se vzdal boje o titul na úkor trilogie s McGregorem
Dnes je sice novým šampionem lehké váhy Charles Oliveira, ale dozajista tomu tak být nemuselo.

Dana White sáhnul k bitvě mezi Oliveirou a Michaelem Chandlerem poté, co nejvýše postavený muž v žebříčku lehké váhy potvrdil svou účast v trilogii s Conorem McGregorem. Tuto volbu spravil čistě svobodně a z vlastní vůle.

„Samozřejmě, rozhodnutí bylo čistě na mně a já si zvolil tento fight, abych se utvrdil v tom, jestli dokážu být nejlepší na světě. Conora stále považuji za nejtěžšího soupeře, jakého zde mohu potkat... se vší úctou k ostatním zápasníkům v divizi,“ pronesl americký „Diamond“, jenž si v poslední době na náročnost soupeřů rozhodně stěžovat nemůže. Svým způsobem se musel prodrat přes celou řadu elitních zabijáků a jediný, komu podlehl, byl Khabib Nurmagomedov. Tomu ale podlehli úplně všichni…


„Conor je legendární fighter a určitě se zapíše do historie MMA jako jeden z nejlepších. Mít proti němu dvě výhry ze tří zápasů, byl by to obrovský úspěch pro mě, mou kariéru i můj odkaz,“ vysvětluje dvaatřicetiletý bojovník, který si ještě před třemi lety stěžoval, že ho UFC v rámci titulových bojů opomíjí a že se mu spousta kvalitních borců vyhýbá. No a dnes je to on, kdo si může vybírat.

A jakou roli hrají v tomto příběhu finance? „Lhal bych, kdybych řekl, že žádnou. My všichni tento sport děláme, abychom si vydělali a uživili rodinu, takže finanční odměna je dozajista také jedním z motivačních faktorů,“ nebál se prozradit Poirier.


„Podstatné však je, že to máme mezi sebou 1:1, což je nerozhodně. Dokud nebudeme znát vítěze, lidé mohou spekulovat a pochybovat, kdo z nás dvou je lepší. Conor mě vypnul, já jsem ho vypnul. Dlužíme tedy lidem, aby zjistili, kdo z nás dvou je lepší MMA bojovník,“ završil svou výpověď bývalý dočasný šampion divize lehké váhy, který bude chtít 10. července znovu dokázat, že „Diamanty jsou skutečně věčné“.


Další články